Ειδήσεις

Ένα βραβείο για τον Γιάννη Καλογήρου-Βαλτή (‘08)

Πολλά μπράβο για τον απόφοιτο του 2008 Γιάννη Καλογήρου-Βαλτή που βραβεύτηκε με ένα από τα φετινά βραβεία «Young Investigator Awards» της American Society of Clinical Oncology για χρηματοδότηση της έρευνάς του. Που όπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση το βραβείο δίνεται σε υποσχόμενους ερευνητές για να ενθαρρύνει και να προωθήσει την ποιοτική έρευνα στην κλινική ογκολογία, ενώ έχει σκοπό την ενίσχυση ιατρών που βρίσκονται στη μετάβαση από την υποειδικότητα σε πανεπιστημιακή θέση.

Μια απόφοιτος νέα αντιπρύτανης του ΑΠΘ

Αντιπρύτανης του ΑΠΘ αναλαμβάνει η Στέλλα Λάββα, απόφοιτη του 1980. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών θα είναι η νέα Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας στο νέο σχήμα διοίκησης του ΑΠΘ που αναδείχτηκε στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές.

Η βασιλόπιτα του ΔΣ του ΣΑΓΕΣ

Πολλά χρόνια θητείας στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης «παρέλασαν» από την κοπή πίτας που κάναμε χτες το βράδυ. Το ΔΣ του ΣΑΓΕΣ τήρησε το σχετικό έθιμο και έκοψε τη βασιλόπιτα μαζί με τον Στέφανο Τζιρίτη (‘63) της Isomat, το νέο αντιδήμαρχο Καλαμαριάς Νίκο Μισυρλή (’79), τον Βασίλη Παπαδόπουλο (‘84) της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, τη διευθύντρια ενημέρωσης της ΕΡΤ-3 Σύνθια Σάπικα (‘86), τον Μιχάλη Γουδή (’04) του Heinrich Böll Stiftung, τη Μαρία Σαρηγιαννίδου (‘05) του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και τη Δέσποινα Χαϊτίδου, απόφοιτο του 1995 του γερμανικού τμήματος.

Μια βράβευση για έναν απόφοιτο!

Τιμή και βράβευση για  τον Γιώργο Τζίμα (’85). Ο απόφοιτος του γερμανικού ήταν ένας από τους χημικούς που βραβεύτηκαν για την προσφορά του στην επιστήμη της Χημείας και στον κλάδο των Χημικών από το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο NOESIS.

Newsletter Δεκεμβρίου

Αγαπητές απόφοιτες, αγαπητοί απόφοιτοι, σε λίγες ημέρες το 2023 αποχωρεί και οι ελπίδες όλων μας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα να αποτελέσει τον κανόνα και για το 2024. Για τον κόσμο, για την Ελλάδα, για όλους μας.

Εμείς ως ΔΣ θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή και να ενισχύσουμε την επικοινωνία με τους παλιούς μας συμμαθητές και σημερινούς απόφοιτους, καθώς και με τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Κοιτώντας ταυτόχρονα και αυτά που συμβαίνουν τριγύρω μας. 

Ο Δεκέμβριος είναι και φέτος γεμάτος για τον ΣΑΓΕΣ:

Σας περιμένουμε στo χριστουγεννιάτικο πάρτυ του ΣΑΓΕΣ!

Nicht vergessen! Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, μετά τις 9 το βράδυ, στο Le Cercle de Salonique (Βασιλέως Ηρακλείου 7). Το πάρτυ του ΣΑΓΕΣ!

Για ευχές, χαμόγελα, χορό, μουσική και συναντήσεις με παλιούς συμμαθητές και φίλους, σε ένα πανέμορφο μπαρ ιδιοκτησίας ενός αποφοίτου μας.

Η είσοδος θα γίνεται χωρίς πρόσκληση και η κατανάλωση θα είναι αλά καρτ.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2310-555-833 / 6986501244

Bis dann!

«Pro-ΣΑΓΕΣ»-στηρίζουμε τους παλιούς μας συμμαθητές και σημερινούς αποφοίτους

Με ένα δώρο που θα κάνουμε τις ημέρες των γιορτών ενισχύουμε τους σημερινούς αποφοίτους που έχουν εμπορικά καταστήματα.

Συνημμένη θα βρείτε μια λίστα με 31 μαγαζιά από παλιούς μας συμμαθητές και παλιές μας συμμαθήτριες.

Επιλέξτε τους και ενισχύστε τους!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σας εύχεται το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Newsletter Οκτωβρίου

Αγαπητοί και αγαπητές απόφοιτοι, το ΔΣ του ΣΑΓΕΣ εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στο ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης και δηλώνει αντίθετο σε οποιαδήποτε σκέψη να μπουν τίτλοι τέλους στη λειτουργία αυτού του σημαντικού πολιτιστικού ιδρύματος ή να περιοριστεί το έργο του.

Αυτά τα σενάρια περί κλεισίματος ή περιορισμού του έργου του που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο τοπικό γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο συναντούν την απόλυτη αντίθεσή μας για πολλούς λόγους.

Το Σάββατο το Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Με πλούσιο ψυχαγωγικό και πολιτιστικό πρόγραμμα και με τον ΣΑΓΕΣ να είναι εκεί διοργανώνεται η παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας «Oktoberfest». Μια γιορτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί έως αργά το βράδυ στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Στη γιορτή που φέρνει Ελλάδα και Γερμανία πιο κοντά σε μια μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μπύρες και πολλά παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα, όπως λουκάνικα, μπρέτσελ, πατατοσαλάτα και πολλά άλλα

Ο ΣΑΓΕΣ και οι 11 απόφοιτες/οι που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές (update)

Στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ισότιμης  στήριξης όλων των αποφοίτων που διεκδικούν την εκλογή τους ενημερώνει τα μέλη του για τα 11 τελικά ονόματα των παλιών συμμαθητριών και συμμαθητών μας που είναι υποψήφιοι. Στην παρακάνω τελική λίστα αναφέρονται οι υποψηφιότητες όσων μάς ενημέρωσαν σχετικά, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία. 
Το ΔΣ εύχεται σε όλους καλή επιτυχία

Ο ΣΑΓΕΣ αποχαιρετά τον Βαγγέλη Βασιλακάκι

Ο ΣΑΓΕΣ αποχαιρετά τον Βαγγέλη Βασιλακάκι, τον διακεκριμένο καθηγητή Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης Βαγγέλη Βασιλακάκι, που έφυγε χτες από τη ζωή. Μέλος οικογένειας γνωστών δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, αλλά και οικογένειας που συνδέθηκε με το γερμανικό σχολείο, καθώς εκτός από τον ίδιο που ήταν απόφοιτος του 1974 από τη Γερμανική Σχολή αποφοίτησε τόσο ο αδελφός του Γιώργος Βασιλακάκις (1977), ο οποίος διετέλεσε και μέλος του ΔΣ του ΣΑΓΕΣ, όσο και η ανιψιά του Λήδα (2019).

Αυτοδιοικητικές εκλογές και ΣΑΓΕΣ

Στο πλαίσιο της ισότιμης στήριξης όλων των αποφοίτων που διεκδικούν την εκλογή τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ο ΣΑΓΕΣ θα ενημερώσει τα μέλη του για όλα τα ονόματα αυτών που είναι υποψήφιοι. Για τον λόγο όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν ας μας ενημερώσουν στο [email protected] σχετικά έτσι ώστε στο επόμενο newsletter του Συλλόγου να υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Θα χρειαστούμε ένα πολύ σύντομο βιογραφικό 100 λέξεων, μια φωτογραφία, έτος αποφοίτησης, επάγγελμα και συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνουν.

"Synthespian", μια έκθεση απόφοιτης στο Αρχαιολογικό Μουσείου της Αθήνας

Η νέα Ατομική Έκθεση της Κλεοπάτρας Χατζηγιώση (απόφοιτος ‘82) με τίτλο ‘Synthespian’ είναι γεγονός!

Πρόκειται για μία εικαστική αφήγηση του Δίσκου της Φαιστού μέσα από μια πρωτότυπη γλυπτική εγκατάσταση.

Όσοι ζείτε Αθήνα σπεύσατε στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από τις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και δεν θα χάσετε!

Συγχαρητήρια και καλώς ήρθατε στον ΣΑΓΕΣ!

Πολλά συγχαρητήρια στους φετινούς τελειόφοιτους της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης για τα άριστα αποτελέσματα που πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 16 εισήλθαν σε Πολυτεχνικές σχολές, 8 σε σχολές Υγείας και σε Φυσικομαθηματικές σχολές, 7 σε σχολές Πολιτικών και Οικονομικών σπουδών, 4 σε Φιλοσοφικές σχολές και από 2 σε σχολές Πληροφορικής και Νομικής. Καλή σταδιοδρομία σε όλους!

Ταυτόχρονα υποδεχόμαστε στον ΣΑΓΕΣ τους νέους απόφοιτους του ’23 και τους περιμένουμε με χαρά να τους δούμε στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας. 

Ένας απόφοιτος στην κυβέρνηση

Ο δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου, απόφοιτος του 1979, είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διατηρώντας τη θέση που είχε τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την περίοδο 2019 έως 2023 όσο και παλιότερα (2012-2015) ως Ειδικός και Γενικός Γραμματέας στο Πεντάγωνο.

Ο Αντώνης Οικονόμου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1961. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα νομικής στο Ruprecht – Karls – Universitat της Χαϊδελβέργης.

Ένας απόφοιτος στη Βουλή

Ένας απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης ορκίστηκε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή, καθώς μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου εκλέχτηκε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για τον Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος αποφοίτησε από το σχολείο το 1994 και το 2023 αναδείχτηκε βουλευτής με το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» στην Α’ Θεσσαλονίκης

Ένας απόφοιτος στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο λόγος για τον Βασίλη Σκουρή που διετέλεσε για σχεδόν ένα μήνα υπουργός Επικρατείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά. Ο απόφοιτός μας γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης τη χρονιά του 1965. Σπούδασε Νομικά στο Freie Universität Berlin, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Universität Hamburg, όπου το 1973 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής.

O ΣΑΓΕΣ και οι εθνικές εκλογές

Δύο απόφοιτοι είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Και οι δύο είναι υποψήφιοι στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της ισότιμης παρουσίασης που τηρεί πάντοτε ο ΣΑΓΕΣ σας ενημερώνει.

Βασίλης Πανίδης
Βασίλης Πανίδης

Για ένα πιο καθαρό περιβάλλον

Γυαλιά, αποτσίγαρα, πλαστικά ποτήρια, κουβάδες, επιγονατίδες και καμιά 30 λάστιχα. Αυτά ήταν μερικά από τα σκουπίδια που μαζέψαμε στο δάσος στα Πλατανάκια Πανοράματος.

Η δράση του ΣΑΓΕΣ που έγινε σε συνεργασία με τη Γερμανική Σχολή και τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη είχε αποτέλεσμα. Βάλαμε τα γάντια, πιάσαμε τις σακούλες και γιανδύο ώρες σκαρφαλώσαμε στο δασάκι. Μαζί με τον διευθυντή του σχολείου Holger Thomas Reusch, τις απόφοιτες και τους απόφοιτους αψηφίσαμε την πρωινή βροχή και βάλλαμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι για ένα πιο καθαρό περιβάλλον!

Σελίδες