Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητή απόφοιτη, αγαπητέ απόφοιτε,
Φίλες και φίλοι της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης,
Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ιστοσελίδα του ΣΑΓΕΣ. Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία, καθώς ιδρύθηκε το 1959. Τα μέλη του ξεπερνούν τις 2.500 και είναι διασκορπισμένα στα τέσσερα σημεία της υδρογείου, όπου διαπρέπουν, αξιοποιώντας τα προσόντα που πήραν κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Σε ένα σχολείο που ήταν πάντα ανοικτό στον κόσμο και στις καινούργιες ιδέες, όπου από το 1888 -χρονιά ίδρυσής του- παντρεύονται δύο διαφορετικές φιλοσοφίες: ο ελληνικός και ο γερμανικός τρόπος ζωής και σκέψης.
Η καινούργια ιστοσελίδα μας θέλει να αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας για όλους τους απόφοιτους και όλες τις απόφοιτες της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Για να δώσει πληροφορίες, να ενημερώσει, να προσφέρει διεξόδους στο δύσκολο σήμερα τομέα της απασχόλησης, να κινητοποιήσει και κάποιες φορές να ξυπνήσει αναμνήσεις από τα σχολικά χρόνια.
Καλό σερφάρισμα
Νίκος Οικονόμου (΄81)

Το Νοέμβριο του 2005 συναντήθηκαν εννέα απόφοιτοι που αποτελούσαν το προσωρινό ΔΣ για να «αναστήσουν» τον ΣΑΓΕΣ. Τους πρώτους 3-4 μήνες γνωριστήκαμε στις περίφημες συναντήσεις «δεκαετιών» στο Sante, απ' όπου πέρασαν πάνω από 350 απόφοιτοι. Στις 5 Απριλίου 2006 μαζευτήκαμε στο σχολείο 320 απόφοιτοι για να εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. Στα πρόσωπα όλων ήταν ζωγραφισμένη η διάθεση να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Δύο μήνες αργότερα, στις 2 Ιουνίου 2006, διοργανώθηκε στην αυλή του σχολείου «το Πάρτυ», όπου συμμετείχαν 500 άτομα, μια εκδήλωση που αποφασίσαμε να την κάνουμε κάθε χρόνο. Πάνω από 480 απόφοιτοι έχουν πληρώσει τη συνδρομή του 2006 ή του 2007 και είναι μέλη του ΣΑΓΕΣ. Το ΔΣ έστειλε δύο φορές ταχυδρομική ενημέρωση σε πάνω από 2200 διευθύνσεις, ενώ οι 1030 απόφοιτοι, που έχουν δώσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, έχουν βομβαρδιστεί(!) με μηνύματα ενημέρωσης. Το Μάιο 2006 ομάδα αποφοίτων συμμετείχε σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με την ευκαιρία του Μουντιάλ της Γερμανίας, με ομάδες καθηγητών, δημοσιογράφων, βετεράνων! Τον Οκτώβριο 2006 στο Τελλόγλειο 150 απόφοιτοι παρακολούθησαν με κέφι το "photo-show" με παλιές φωτογραφίες από τη σχολική ζωή. Υποστηρίξαμε τους/τις υποψήφιους/ες απόφοιτους στις δημοτικές εκλογές και στις εκλογές του ΤΕΕ. Δημιουργήσαμε λογότυπο και την ιστοσελίδα του ΣΑΓΕΣ, και εκδώσαμε το φυλλάδιο του συλλόγου, το ΣΑΓΕΣ-Themen! Στο ερώτημα «τι χρειάζεται ένας σύλλογος αποφοίτων;», τελικά την απάντηση έδωσε η αμέριστη υποστήριξη και το ενδιαφέρον όλων για τον ΣΑΓΕΣ. Στη μέχρι τώρα πορεία μας, δεκάδες απόφοιτοι έβαλαν μεράκι, προσωπική εργασία, χορηγίες και κάθε είδους υποστήριξη. Γι' αυτό και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια.
Ορέστης Καλογήρου