Newsletter - März

Με μια επίσκεψή στον χώρο όπου κάνει εβδομαδιαίες πρόβες η ομάδα «Εν δυνάμει» ολοκληρώσαμε αυτές τις ημέρες τη συνεργασία μας με την δραστήρια αυτή ομάδα, που ενισχύει τα παιδιά και τους γονείς με προβλήματα. Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΑΓΕΣ επισκέφτηκε τα γραφεία της ομάδας, συνομίλησε με την πρόεδρο Μαρία Ιωαννίδου, που είναι και απόφοιτος του 1981, αλλά και τα παιδιά που ετοιμάζονται για την επόμενη παράσταση και τους παρέδωσε ένα συμβολικό ποσό που είχαμε συγκεντρώσει κατά τη φετινή λαχειοφόρο αγορά στο χριστουγεννιάτικο πάρτι μας. Στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στις δύσκολες εποχές που περνάμε.
Οι «Εν δυνάμει» είναι μια ανεξάρτητη ομάδα ξεχωριστών νέων, συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων. Συστάθηκε το 2008 με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο.
-Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της τρίτης τάξης του γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στην παραγωγή της ταινίας «το φως που πυκνώνει» της σκηνοθέτιδας Λυδίας Κώνστα που θα συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και η οποία θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη από τις 11 μέχρι τις 16 Μαρτίου. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε με την ενεργή συμμετοχή του σχολείου, καθώς 20 μαθητές και μαθήτριες των τάξεων της Α’ Λυκείου του ελληνικού και τους γερμανικού τμήματος φιλοτέχνησαν τους τίτλους στην αρχή της ταινίας. Μαθαίνοντας διπλά: και για την πρόσφατη ελληνική ιστορία, καθώς η ταινία πραγματεύεται το θέμα της γερμανικής κατοχής σε χωριά της Ελλάδας, αλλά και για τα μυστικά του κινηματογράφου. Όλα αυτά ύστερα από μια πρωτοβουλία του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης, που στήριξε την παραγωγή της ταινίας.
-Μια ωραία εκδήλωση διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου εργάζονται οι Αγγελική Κοιλιάρη, πρόεδρος του τμήματος και απόφοιτη του '73, Ανθή Βηδενμάιερ και Κατερίνα Ζάχου, επίκουρες καθηγήτριες του τμήματος και απόφοιτοι του '81. Πρόκειται για την αναγόρευση του γνωστού συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» στο κτήριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής.
-Την Τρίτη, 8 Μαρτίου στις 8 το βράδυ και με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, το υπουργείο πολιτισμού διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ1) εκδήλωση κλασσικού τραγουδιού με δύο γυναίκες: τη Μυρσίνη Μαργαρίτη και τη Ζωή Ζενιώδη. Στην εκδήλωση, που θα γίνει στο φουαγιέ του Μεγάρου και τελεί υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής θα τραγουδήσουν με το δικό τους τρόπο γερμανικά τραγούδια και ποιήματα.
-Για όσους βρεθούν στην Αθήνα ή ζουν εκεί η ταλαντούχα απόφοιτος Ιωάννα Αγγελοπούλου, που τελείωσε το σχολείο το 2002 και είναι νέα χορογράφος, θα παρουσιάσει στις 23 και 24 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ νέων χορογράφων το «Παλάμη με Παλάμη». Μια παράσταση χορού που επανεξετάζει τη σοφία των μύθων και τις ερωτικές συνδηλώσεις του.
-Για το τέλος διαβάστε την αγγελία για θέση εργασίας καθηγητή Αγγλικών και Γερμανικών στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Για αιτήσεις μπορείτε να στείλετε στο e-mail [email protected] μέχρι και τις 18 Μαρτίου.
Ortskraft für Deutsch und Englisch (Schuljahr 2016/2017)
Die DST sucht zum Schuljahr 2016/2017 eine Ortslehrkraft für Deutsch und Englisch.
Voraussetzungen:
- Lehrbefähigung für die Sekundarstufen I und II (erste und zweite Staatsprüfung).
Bitte richten Sie Ihre Bewerbung an die Schulleiterin Frau Becker und schicken Sie Ihre aussagekräftigen Bewerbungsunterlagen (Zeugnisse, Beurteilungen, Lichtbild, Lebenslauf) bis zum 18.03.2016 an [email protected]