Newsletter Juni

Αγαπητοί/ες απόφοιτοι,
η Δευτέρα 16 Ιουνίου στο παλιό σχολείο πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΑΓΕΣ. Σε αυτήν διαβάστηκε ο απολογισμός του ΔΣ για τη χρονιά που τελείωσε, έγινε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του συλλόγου από πέρσι το Μάιο μέχρι και φέτος, καθώς και μια αναλυτική κουβέντα για τον προγραμματισμό ενόψει της επόμενης χρονιάς. Επίσης εγκρίθηκαν η έκθεση πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός του ΔΣ, ενώ εκλέχθηκε και το νέο ΔΣ του Συλλόγου μας.
Στη Γενική Συνέλευση τονίστηκε η ανάγκη ο ΣΑΓΕΣ να εντείνει τις προσπάθειές του για την επαγγελματική βοήθεια και υποστήριξη των μελών του και των αποφοίτων της ΓΣΘ, ιδιαίτερα σήμερα σε μια δύσκολη για όλη την ελληνική κοινωνία εποχή. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η οικονομική αυτοδυναμία του συλλόγου. Για το σκοπό αυτό η ΓΣ ενέκρινε την πρόταση που έκανε το ΔΣ για μείωση της ετήσιας συνδρομής από 30.- σε 20.- ευρώ, κάτι που θα ισχύει για τη χρονιά του 2014. Να ενημερώσουμε εδώ ότι φέτος μόλις 32 μέλη του ΣΑΓΕΣ έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους και είναι οικονομικά τακτοποιημένοι.
Σύμφωνα με τις προτάσεις που έγιναν και συζητήθηκαν στη ΓΣ αποφασίστηκε η επανεκκίνηση του ΣΑΓΕΣ-Τhemen, που κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ θετική εκδοτική προσπάθεια που έδεσε τον ΣΑΓΕΣ. Αυτή τη φορά μόνο ηλεκτρονικά, καθώς το κόστος σε περίπτωση έκδοσης είναι αποτρεπτικό. Υπεύθυνοι: Νίκος Οικονόμου (’81) και Δημήτρης Φινοκαλιώτης (’98).
Θα συνεχισθεί η επιτυχημένη συνταγή των μικρών απογευματινών events, όπως οι συναντήσεις με την Γιολάντα Παπαθανασοπούλου, τον Ματίας Φαλτενμπάχερ και τον Νίκο Μπριασούλη, καθώς και η προεκλογική συνάντηση των υποψηφίων του ΣΑΓΕΣ, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι επαγγελματικές και εμπορικές δραστηριότητες των αποφοίτων, αλλά και οι σχέσεις μας με τους παλιούς καθηγητές.
Στη ΓΣ κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για πιθανές εκδηλώσεις του ΣΑΓΕΣ, όπως αυτή του πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα για αρχαιολογικές ξεναγήσεις στην πόλη, για ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων του συλλόγου, καθώς και για τη θέσπιση οικονομικής ενίσχυσης για τους μαθητές της ΓΣΘ και αυριανούς αποφοίτους. Ολες οι προτάσεις θα εξετασθούν από το νέο ΔΣ και θα αξιοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού.
Θα ενισχυθεί η συνεργασία του ΣΑΓΕΣ τόσο με τη Γερμανική Σχολή όσο και με το ινστιτούτο Γκέτε, η ιστοσελίδα του ΣΑΓΕΣ (www.sages.gr), αλλά και ο επαγγελματικός κατάλογος που περιλαμβάνεται σε αυτή. Για το σκοπό αυτό για άλλη μια φορά η προτροπή προς τους αποφοίτους να εγγραφούν στον επαγγελματικό κατάλογο. Μοναδική προϋπόθεση να έχουν πληρώσει μια τουλάχιστον ετήσια συνδρομή.
Τέλος στη ΓΣ διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, όπου εκλέχτηκαν οι εξής:
Για το ΔΣ:
Νίκος Οικονόμου (’81), Μαρία Σαρηγιαννίδου (’05), Μαρία Καλλιδοπούλου (’63), Δημήτρης Φοινοκαλιώτης (’98), Ντόρα Μαλαματάρη (’83), Χρήστος Μπαχτσετζής (’03), Δημήτρης Θεοδώρου ('86), Δημήτρη, Γάγαλης (’78) και Γιώργος Γεωργιάδης (’89).
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:
Σπύρος Πέγκας (’86), Ελευθερία Βαρέλλα (’73) και Αννα Γκλεγκλάκου (‘82).
Στην πρώτη του συνεδρίαση, που έγινε την Τρίτη 24 Ιουνίου, το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος Νίκος Οικονόμου (’81), Aντιπρόεδρος Μαρία Σαρηγιαννίδου (’05), Ταμίας Μαρία Καλλιδοπούλου (’63), Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Φοινοκαλιώτης (’98), Ειδική Γραμματέας Ντόρα Μαλαματάρη (’83) και μέλη τους Δημήτρη Θεοδώρου ('86) Δημήτρη Γάγαλη (’78), Χρήστο Μπαχτσετζή (’03) και Γιώργο Γεωργιάδη (’89).
Το ΔΣ εύχεται σε όλους τους αποφοίτους καλό καλοκαίρι και δίνει ραντεβού μαζί τους για τον Σεπτέμβριο, στο Οktoberfest, που θα γίνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου και προγραμματίζεται η διοργάνωση ενός φιλικού αγώνα μπάσκετ της ομάδας του ΣΑΓΕΣ.
Καλές και δροσερές βουτιές
Το νέο ΔΣ του ΣΑΓΕΣ