Newsletter Juni

Αγαπητοί/ες απόφοιτοι,

Τη Δευτέρα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΑΓΕΣ. Σε αυτήν διαβάστηκε ο απολογισμός του ΔΣ για τη χρονιά που τελείωσε, έγινε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του συλλόγου από πέρσι το Μάιο μέχρι και φέτος, ενώ επακολούθησε μια αναλυτική κουβέντα για τον προγραμματισμό ενόψει της επόμενης χρονιάς.
Στη ΓΣ τονίστηκε η ανάγκη ο ΣΑΓΕΣ να εντείνει τις προσπάθειές του για την επαγγελματική βοήθεια και υποστήριξη των μελών του και των αποφοίτων της ΓΣΘ, ιδιαίτερα σήμερα σε μια δύσκολη για όλη την ελληνική κοινωνία εποχή. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η οικονομική αυτοδυναμία του συλλόγου. Για το σκοπό αυτό η ΓΣ αλλά και το ΔΣ απευθύνει για άλλη μια φορά την παράκληση προς τα μέλη του ΣΑΓΕΣ να πληρώσουν το ποσό της συνδρομής του για το 2013, που ανέρχεται σε 30 ευρώ για τον χρόνο.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που έγιναν και συζητήθηκαν στη ΓΣ

-Το περιοδικό μας, το ΣΑΓΕΣ-Τhemen, που κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ θετική εκδοτική προσπάθεια που έδεσε τον ΣΑΓΕΣ, θα ξεκινήσει ξανά. Αυτή τη φορά μόνο ηλεκτρονικά, καθώς το κόστος σε περίπτωση έκδοσης είναι αποτρεπτικό. Ο οικονομικός λόγος ήταν η μοναδική αιτία που το έντυπο ανέστειλε την κυκλοφορία του. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί μια νέα Συντακτική Επιτροπή, η οποία θα συναντηθεί για πρώτη φορά την Τρίτη, 11 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα, στο μπαρ Εden (Καλαποθάκη 9). (Υπεύθυνος: Νίκος Οικονόμου '81, τηλ: 6976-278-213).

-Θα στηθούν μικρά απογευματινά event, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι επαγγελματικές και εμπορικές δραστηριότητες των αποφοίτων. Για το σκοπό αυτό το επόμενο διάστημα το ΔΣ θα ανακοινώσει και την πρώτη εκδήλωση, ενώ καλεί όλους τους εμπόρους και επαγγελματίες αποφοίτους μας να μας ενημερώσουν για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στη δημιουργία εκπτωτικής κάρτα μέλους ΣΑΓΕΣ, με την οποία ο κάθε κάτοχος θα είχε προνόμια και εκπτώσεις σε καταστήματα που θα συμμετέχουν σε μια τέτοια πρωτοβουλία. (Υπεύθυνος: Γιώργος Γεωργιάδης ’89, τηλ: 6944-277-244).

-Θα ενισχυθεί η ιστοσελίδα του ΣΑΓΕΣ (www.sages.gr), αλλά και ο επαγγελματικός κατάλογος που περιλαμβάνεται σε αυτή. Για το σκοπό αυτό για άλλη μια φορά η προτροπή προς τους αποφοίτους να εγγραφούν στον επαγγελματικό κατάλογο, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν πληρώσει μια τουλάχιστον ετήσια συνδρομή τις χρονιές 2011, 2012 και 2013.

-Τέλος όπως γνωστοποιήθηκε στη ΓΣ η καλοκαιρινή συνάντηση του ΣΑΓΕΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο μπαρ «Bungalow White», (στάση Φλέμινγκ, πίσω από τον παλιό γερμανικό σχολείο), όπου είχε γίνει και η τελευταία μας χριστουγεννιάτικη συνάντηση.

Βιέννη

Για τους αποφοίτους που ζουν στη Βιέννη ή θα βρίσκονται εκεί το Σάββατο 22 Ιουνίου, σας ενημερώνουμε ότι ο Ιορδάνης Φουτσιτζόγλου ('97) συμμετέχει με τον ουτίστα Ziad Rajab και το Μουσικό Σύνολο Labyrinth Wien σε ένα μουσικό ταξίδι σε Ανατολή και Δύση:

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013
Ώρα 19:30 // είσοδος: € 10
Projektraum WUK, Währingerstraße 59, 1090, Wien

Έργα από την συριακή παράδοση και ενόργανη μουσική του Μεσαίωνα. Μια μουσική συνεργία με τον δεξιοτέχνη στο ούτι Ziad Rajab και το Μουσικό Σύνολο Labyrinth Wien με τους
Δημήτρη Κούντουρα: Φλάουτο με ράμφος
Zsuzsanna Anzinger: Άρπα
Ιορδάνης Φουτσιτζόγλου: Ούτι
Ένα μουσικό ταξίδι σε αραβικές και μεσαιωνικές μελωδίες, Αυτοσχεδιασμοί, Ταξίμια και μουσική της Ανατολής και της Δύσης
Με την συνεργασία του: Kultur in Alsergrund, Kulturverein Labyrinth
http://www.wuk.at/event/id/16426