Newsletter 01-11-2011

Aγαπητοί απόφοιτοι, αγαπητές απόφοιτες,
Το Newsletter Nr. 2 που βλέπετε στις οθόνες σας είναι το δεύτερο τεύχος ενός νέου τρόπου ενημέρωσης που έχουμε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.
Δυστυχώς οι περικοπές (Μεσοπρόθεσμο γαρ) κτύπησαν και το περιοδικάκι μας, το ΣAΓΕΣ-Themen. Κι αυτό γιατί η ατέλεια των ΕΛΤΑ, που μας έδινε τη δυνατότητα να φτάνουμε σε περίπου 2.500 σπίτια αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής με σχεδόν μηδενικό κόστος καταργήθηκε, με αποτέλεσμα πολλά από τα περίπου 4.000 περιοδικά συλλόγων που κυκλοφορούσαν και εκδίδονταν χάρη σε αυτή τη ρύθμιση να αναστείλουν την έκδοσή τους.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι με την κατάργηση της ατέλειας, εξαπλασιάζεται το κόστος για την ταχυδρόμηση του περιοδικού μας! Αυτό σε μια εποχή, όπου η διαφημιστική αγορά συνεχώς συρρικνώνεται, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε αλλαγές, αλλά όχι σε ριζικές περικοπές, με αναπροσαρμογή των εκδοτικών μας πρωτοβουλιών, έτσι ώστε το ΣΑΓΕΣ-Themen, που κατάφερε εδώ και 18 τεύχη να δίνει το στίγμα του Συλλόγου μας, να παραμείνει ζωντανό.
Το δικό μας σχέδιο είναι να συνεχισθεί η έκδοση του περιοδικού, το οποίο από το 2012 θα αποστέλλεται μόνο ηλεκτρονικά στα mail των αποφοίτων (περίπου 1.250), ενώ μια έντυπη έκδοση θα κυκλοφορεί μια φορά το χρόνο και θα αποστέλλεται στις 2.500 διευθύνσεις που διαθέτουμε. Ταυτόχρονα με την αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας στοχεύουμε να μπει ο ΣΑΓΕΣ για τα καλά στην ηλεκτρονική εποχή. Το newsletter, που σήμερα διαβάζετε, θα φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σας κρατά ενήμερους για τις τρέχουσες εκδηλώσεις.
αι δεν είναι λίγες οι εκδηλώσεις αυτού του μήνα. Εχουμε και λέμε:
-Η Γερμανίδα καλλιτέχνης Νανά Winter - Γεωργιάδου σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσής της που θα πραγματοποιηθούν, την Τετάρτη, στις 2 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Πινακοθήκη του Δημαρχείου - Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στο νέο δημαρχείο Πανοράματος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2011 και θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 12:00 έως 15:00 και από 18:00 έως 21:00.
-Η 2η ελληνογερμανική συνάντηση διοργανώνεται στις 4 και 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη της επικοινωνίας και των επαφών μεταξύ των δύο χωρών. Για περισσότερες πληροφορίες πληκτρολογείστε στο www.grde.eu
-«Γερμανικά σε κίνηση» λέγεται η εκδήλωση που διοργανώνεται την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί, στο Ινστιτούτο Goethe, στο παλιό κτήριο της Γερμανικής Σχολής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση μικρών και μεγάλων για θέματα που αφορούν στη γερμανική γλώσσα και τον πολιτισμό με έναν πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο. Επίκεντρο του προγράμματος αποτελούν τα «GlossoMobil», δύο αυτοκίνητα, τα οποία θα διασχίσουν όλη την Ελλάδα για να επισκεφτούν σχολεία και να έρθουν σε επαφή με νέους ανθρώπους.
-Τα δύο χρόνια ζωής του γιορτάζει αυτές τις ημέρες το «Βουδιστικό Κέντρο του Διαμαντένιου δρόμου» στη Θεσσαλονίκη, ψυχή του οποίου είναι ο Χρήστος Μαγλουσίδης (‘76). Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 4, 5, και 6 Νοεμβρίου. Επίσης ο ονομαζόμενος και Δανός Λάμα Ole Nydahl θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 22 Δεκεμβρίου για να μιλήσει σε εκδήλωση, που διοργανώνει το Κέντρο και η οποία θα γίνει στην Αποθήκη Δ στο λιμάνι. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6944-307-827.
-Και δύο μουσικές εκδηλώσεις: η μια θα γίνει την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στις 8 το βράδυ. Σε αυτή θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους νεαροί μουσικοί από διάφορα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού, που λαμβάνουν μέρος στο μουσικό διαγωνισμό «Jugend musiziert». H δεύτερη εκδήλωση είναι το χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο του σχολείου, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, επίσης στην αίθουσα τελετών του σχολείου
-Το φετινό Χριστουγεννιάτικο παζάρι της ευαγγελικής κοινότητας, θα γίνει την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
-Το Reunion της τάξης του 1981 θα γίνει το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, στο εστιατόριο «Zύθος». Το ραντεβού για τα 30χρονα από την αποφοίτηση της τάξης έχει δοθεί για τις 2 το μεσημέρι. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Τηλέφωνα επικοινωνίας: Νίκος Οικονόμου (6976-278-213), Πάττυ Πρώγιου (6945-858-511) και Κατερίνα Ζάχου (6978-098-076).
-Και μην ξεχνάτε: Κάθε Τετάρτη, από τις 7.30 μέχρι τις 9 το βράδυ, η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου της ΓΣΘ είναι ελεύθερη για τους απόφοιτους και τους φίλους του ΣΑΓΕΣ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το μέλος του ΔΣ Δημήτρη Φινοκαλιώτη (’98), τηλ: 6944-777-231.
-Οσο για το χριστουγεννιάτικο πάρτι του ΣΑΓΕΣ, αυτό θα γίνει την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου στο «Μaison Chrystal», από τις 10 και μετά.
Καλό μήνα
Το ΔΣ του ΣΑΓΕΣ