125 χρόνια DST

Αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι,
Μην ξεχάσετε τις εκδηλώσεις για τα 125 χρόνια του Σχολείου! Ήδη από χθες ξεκίνησαν οι «Ημέρες Πρωτοβουλίας» («Projekttage»), που είναι φέτος αφιερωμένες στη συνάντηση.
Αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, θα φιλοξενηθούν στο σχολείο οι μαθητές έξι σχολείων από το Βουκουρέστι, την Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που θα συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, που φέρουν τον τίτλο Βαλκανιάδα.
Το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, μετά τις 4 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση των εργασιών των Projekttage, ενώ στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη εκδήλωση με ομιλίες στην αίθουσα τελετών της ΓΣΘ, όπου είναι προσκαλεσμένοι όλοι οι απόφοιτοι. Στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης η ΓΣΘ θα παραλάβει το βραβείο «Exzellente Deutsche Auslandschule» για την αξιολόγηση που πέρασε τον περασμένο χρόνο από την υπηρεσία του γερμανικού υπουργείου παιδείας, με βαθμό άριστα.
Τέλος την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα γίνει η μουσική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τη μελοποίηση έκανε ο Αλέξανδρος Καρόζας, τα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ στην παράσταση θα συμμετάσχει και χορωδία μαθητών από τη Γερμανική Σχολή.
Σας περιμένουμε όλους!