Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η φετινή γιορτή της μπύρας

 

                                          Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα του Οktoberfest

Mε πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα διοργανώνεται το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις τoυ σχολείου μας η παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας.

Το Oktoberfest 2019, μια γιορτή που φιλοξενείται στον αύλειο χώρο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ), διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων του σχολείου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα, διάφορα είδη μπίρας, να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με έντονο το ελληνικό χρώμα, αλλά και να πάρουν πληροφορίες για τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων αυτής της σημαντικής πολυπολιτισμικής γιορτής, που έχει γίνει πια παράδοση στη Θεσσαλονίκη, καθώς διοργανώνεται για 16η χρονιά ξεκινά, από το πρωί του Σαββάτου. Από τις 12.30 και μέχρι τις 15.30 η μπάντα «Kukluxsax» θα μας διασκεδάσει με ζωντανή μουσική, στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη έναρξη της γιορτής με το παραδοσιακό «άνοιγμα του βαρελιού». Στις 5.30 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει και πάλι η μπάντα «Kukluxsax», στις 7 θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης της βραδιάς, ενώ από τις 8.30 το βράδυ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά και να χορέψει με την μπάντα «VIP&Αnna».

Κατά τη διάρκεια του Oktoberfest και από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά τη Γερμανική Σχολή, με ξεναγήσεις που θα γίνουν στον χώρο και με πληροφορίες που θα παρέχονται στο περίπτερο πληροφοριών που θα έχει στηθεί στο χώρο. Ακόμη στις 3 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον τρόπο εισαγωγής στο γυμνάσιο του σχολείου.

Επίσης στις 6  το απόγευμα οι παλιοί απόφοιτοι του σχολείου επιστρέφουν για λίγο στα θρανία κατά την εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης με τον παλιό καθηγητή Φυσικής του σχολείου Ηλία Τόλη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Oktoberfest θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μέγας χορηγός του φετινού Oktoberfest είναι η εταιρία Kappa Resort.

 

Aνακοινώσεις