Το πρώτο βιβλίο της Αμαλίας Πέτροβα

«Το παραμύθι της μάγισσας Βαλμπούργκα» είναι το πρώτο βιβλίο της Αμαλίας Πέτροβα, απόφοιτης του 1983. Όλα ξεκινούν στον μεγάλο χορό, που γίνεται κάθε χρόνο για όλους τους ήρωες των παραμυθιών. «Είναι η μόνη μέρα του χρόνου που η Κοκκινοσκουφίτσα δεν φοβάται τον λύκο, η ωραία κοιμωμένη μιλάει με την κακιά μάγισσα, η Σταχτοπούτα χορεύει με τις αδερφές της και όλοι διασκεδάζουν αγαπημένοι». «Θέλεις να χορέψουμε, πεντανόστιμε Χάνσελ;». «Μετά χαράς, χαζή μου μάγισσα!». «Χάρισέ μου έναν χορό, Ραπουνζέλ!». «Ευχαρίστως, μοχθηρή μου δεσμοφύλακα!». Ομως όλα τα παραμύθια και οι ήρωές τους θα κινδυνεύσουν από τη μάγισσα Βαλμπούργκα, που δεν δικαιούνταν να συμμετέχει στη γιορτή αφού δεν είχε «ούτε καν ένα μικρό ρολάκι στο παραμύθι ενός άλλου». 

Η συνέχεια της πολιτικά ορθότατης άρσης του άδικου αποκλεισμού επί των χαριτωμένων σελίδων του βιβλίου. Το βιβλίο (εκδόσεις Καστανιώτη) εικονογραφήθηκε από τον βραβευμένο Πέτρο Χριστούλια και είναι κατάλληλο για παιδιά από πέντε ετών. (Η βιβλιοκριτική δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2022 στην εφημερίδα Καθημερινή και υπογράφεται από τη Μαρία Τοπάλη, απόφοιτο του 1981)

Η Αμαλία Πέτροβα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, φοίτησε στο γερμανικό σχολείο και σπούδασε γερμανική φιλολογία στο ΑΠΘ. Για είκοσι πέντε χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και διοικητικό στέλεχος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα ασχολήθηκε συστηματικά με τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων. Δύο από τα δέκα εκπαιδευτικά βιβλία που έχει εκδώσει ως τώρα έχουν γίνει μπεστ σέλερ και διατίθενται στη διεθνή αγορά. Την ίδια περίοδο εργάστηκε επίσης ως εισηγήτρια διαδραστικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Από το 2015 έως σήμερα εργάζεται ως projectmanager στο CITY, University of London και ως softskillstrainer μαθητών και φοιτητών. Είναι επίσης υπεύθυνη του τομέα εκπαίδευσης στο ετήσιο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους του Ελληνικού Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Ομίλου για την UNESCO.

Το παραμύθι της μάγισσας Βαλμπούργκα είναι το πρώτο της παραμύθι.

Ας είναι καλοτάξιδο!

Aνακοινώσεις