Επιστροφή στα θρανία κατά τη φετινή Γενική Συνέλευση

 

Με ένα ιδιαίτερο μάθημα και επιστροφή στα σχολικά θρανία του παλιού σχολείου συνδυάσαμε τη φετινή ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ινστιτούτου Goethe, όπου για πολλά χρόνια στεγαζόταν η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η επί 35 χρόνια καθηγήτρια Βιολογίας και Χημείας του σχολείου Παυλίνα Καρούλη, που για πάνω από μιάμιση ώρα μας πήγε όλους πολλά χρόνια πίσω. 

Το μάθημα περιελάμβανε καύση μαγνησίου με σχετικό πείραμα (μάλιστα οι καπνοί προκάλεσαν στο κτήριο συναγερμό για πυρκαγιά!), συζητήσεις και πληροφορίες για τα όξινα και τα αλκαλικά τρόφιμα, τις πολυσφωρικές ενώσεις, αλλά και για τις δίαιτες, ενώ η παλιά μας καθηγήτρια τηρώντας την παράδοση μοίρασε δύο φωτοτυπίες, σήμα κατατεθέν του μαθήματός της.

Τηρήθηκε και το απαραίτητο Klassenbuch με παρουσίες σχεδόν 40 αποφοίτων από το 1963 μέχρι το 2009, το οποίο και χαρίσαμε στην κ. Καρούλη ως ανάμνηση της χτεσινής εκδήλωσης.  Με τη δέσμευση από τη μεριά της να μην υπάρξουν ούτε Tadel ούτε Bemerkungen, αν και κάποιοι προσήλθαν με καθυστέρηση.

Μετά το τέλος του μαθήματος συζητήσαμε τον απολογισμό της χρονιάς, καθώς ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΑΓΕΣ Νίκος Οικονόμου παρουσίασε την Εκθεση Πεπραγμένων του ΔΣ  για την περίοδο 2017-18 (βλέπε συνημμένο κείμενο), ενώ κάναμε και μια πρώτη κουβέντα για τις εκδηλώσεις που θα κάνει ο Σύλλογος το 2019 με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή του, ένα θέμα για το οποίο θα σας ενημερώσουμε στο μέλλον.

Το ΔΣ του ΣΑΓΕΣ

Aνακοινώσεις
Εκδηλώσεις