Γράψαμε ιστορία!

Mια γεμάτη αίθουσα, μια ποιοτική συζήτηση, με το βλέμμα στραμμένο προς το παρελθόν του ΣΑΓΕΣ αλλά και προς το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης και της Ευρώπης. Και τυχεροί όσοι βρεθήκαμε χτες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Γιατί φύγαμε πιο πλούσιοι σε ιδέες, αλλά και πιο αισιόδοξοι.

Πολλές ευχαριστίες στους εκλεκτούς μας καλεσμένους. Τον Μαργαρίτη Σχοινά, τον νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ και νέο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, σε μια εκ βαθέων πολλές φορές προσωπική εξιστόρηση. Θυμήθηκε τα σχολικά του χρόνια και στήριξε το εγχείρημα της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά και τη Θεσσαλονίκη. «Η Ευρώπη έχει ένα πανίσχυρο branding στον κόσμο και πέτυχε πολλά. Και η Θεσσαλονίκη αρέσει και μπορεί ως πόλη να αποτελέσει την θετική έκπληξη τα επόμενα χρόνια», σημείωσε. Τον Σταύρο Ανδρεάδη που δεν ξέχασε τα χρόνια της φοίτησής του στο σχολείο και τους Γερμανούς καθηγητές του, ενώ έθεσε το θέμα της ποιότητας της ζωής στη Θεσσαλονίκη. Και τον Σπύρο Πέγκα που συντόνισε με μαεστρία την όλη συζήτηση, θέτοντας καίρια ερωτήματα.

Παρόντες στην πρώτη σειρά και οι δικοί μας άνθρωποι που πέρασαν από τις πρώτες γραμμές του ΣΑΓΕΣ, βοηθώντας στην ιστορία του συλλόγου μας. Ο Στέφανος Τζιρίτης, ο Δημήτρης Καλαφάτης, ο Χάρης Αλεξόπουλος και ο Ορέστης Καλογήρου, τους οποίους και βραβεύσαμε προσφέροντάς τους μια αναμνηστική πλακέτα αλλά και τους σχολικούς ελέγχους από την εποχή που φοιτούσαν στη Γερμανική Σχολή.

Πολλές ευχαριστίες στη Λόλα Τότσιου που άνοιξε την εκδήλωση με δύο πανέμορφες και τελείως διαφορετικές συνθέσεις στο πιάνο.

Πάνω απ’ όλα πολλές ευχαριστίες  προς τις δεκάδες απόφοιτες και τους δεκάδες αποφοίτους που δήλωσαν παρόν στη χτεσινή εκδήλωση, συμμετέχοντας σε μια πολύ σημαντική και ιστορική στιγμή του ΣΑΓΕΣ.

Ως ΔΣ υποσχόμαστε στο μέλλον και άλλες τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις αλλά και να συνεχίσουμε με την ίδια ορμή 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

    

   
Aνακοινώσεις