Νίκος Οικονόμου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1963, μια πόλη στην οποία λατρεύω το κέντρο. Το πατρικό μου είχε θέα την εκκλησία της Αγίας Σοφία, το δημοτικό μου σχολείο (το 42ο) ήταν στην οδό Ικτίνου και στο Γερμανικό πήγα γιατί αυτήν ήταν η επιλογή τόσο του αδελφού μου Αντώνη (απόφοιτος του ‘71) όσο και της αδελφής μου Λέττυς, που τελείωσε το σχολείο το 1973. Για ποιο λόγο ΓΣΘ; Γιατί ήταν ένα φιλελεύθερο και ανοικτό σχολείο. Η μητέρα μας αντίστοιχα δεν έμαθε ποτέ ούτε λέξη γερμανικών και παρέμεινε μέχρι το θάνατό της γαλλοτραφής και αγγλομαθής.

Αποφοίτησα από τη ΓΣΘ  το 1981 και από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ το 1987, ενώ στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Μαξιμιλιάνειο Πανεπιστήμιο του Μονάχου στον τομέα της Διδακτικής της Γερμανικής Γλώσσας.

Επέστρεψα στην Ελλάδα το 1995 και αφοσιώθηκα σε αυτό που πάντα ήθελα να κάνω, τη δημοσιογραφία. Από τότε μέχρι σήμερα συνεργάστηκα με γερμανικά έντυπα, όπως το Κicker (έδρα Νυρεμβέργη) και Griechenland-Zeitung (Αθήνα) και με ελληνικές εφημερίδες, όπως η «Ελευθεροτυπία». Από το 1997 εργάστηκα ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» (έδρα Θεσσαλονίκη), τη «Δημοκρατία» (έδρα Αθήνα) και τη «Μακεδονία» από την ημέρα που επανακυκλοφόρησε το 2018.

Με τον ΣΑΓΕΣ ασχολούμαι σχεδόν 15 χρόνια, γιατί το team ήταν πάντα καλό και η εκτίμησή μου για το τι μου προσέφερε το σχολείο δεδομένη.  
Eίμαι παντρεμένος με τη Ζαφειρία Αραμπατζή, που είναι απόφοιτη του 1983, ενώ και η η κόρη μου Ξένη πήγε και αυτή στο γερμανικό, απ’ όπου  αποφοίτησε το 2020, ενώ  σήμερα σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών της Δρέσδης. Οσο για τον Μπένγιαμιν, τον γιό μου από τον πρώτο γάμο, ζει στο Μόναχο, όπου και εργάζεται ως αντιπρόσωπος σε μεγάλο οίκο μόδας.