Συνέδριο τμήματος Γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας

Tο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΑΠΘ με αφορμή τα 50 χρόνια παρουσίας του διοργανώνει συνέδριο με τίτλο "Γλώσσες και Πολιτισμοί σε (Διά)Δραση".
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Γλώσσες και Πολιτισμοί σε (Διά)Δραση"
Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται δύο (ή περισσότεροι) διαφορετικοί πολιτισμοί; Ποια είναι η γνώμη των Ελλήνων για τη γερμανική κουλτούρα, και τι πιστεύουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα; Τι είδους στερεότυπα έχουν τα δίγλωσσα άτομα; Και τι σχέση μπορεί να έχουν τα μουσεία με τη διδασκαλία των Γερμανικών;
160 διεθνώς αναγνωρισμένοι σύνεδροι της επιστημονικής κοινότητας θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη από κάθε γωνιά της γης, προκειμένου να ενώσουν τις πνευματικές τους δυνάμεις στο Συνέδριο Γλώσσες και Πολιτισμοί σε (Διά)Δραση, που διοργανώνει το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με αφορμή τα 50 χρόνια της δυναμικής του παρουσίας στον ακαδημαϊκό χώρο.
Το συνέδριο αποσκοπεί στη θεματοποίηση της λογοτεχνικής και γλωσσικής επαφής μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται στις ελληνο-γερμανικές σχέσεις.
Για την έναρξη του συνεδρίου προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. Δανιήλ Ιακώβ και ο καθηγητής Κόνραντ Έλιχ του Τμήματος Γερμανικής και Ολλανδικής Φιλολογίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στο Βερολίνο.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. από τις 25 ως τις 28 Μαΐου θα λάβει χώρα και η πρώτη γενική συνέλευση της υπό σύσταση Ελληνικής Εταιρίας Γερμανικών Σπουδών.
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στη διεύθυνση: http://www.del.auth.gr/kongress50/