Ειδήσεις

Γράψαμε ιστορία!

Mια γεμάτη αίθουσα, μια ποιοτική συζήτηση, με το βλέμμα στραμμένο προς το παρελθόν του ΣΑΓΕΣ αλλά και προς το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης και της Ευρώπης. Και τυχεροί όσοι βρεθήκαμε χτες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Γιατί φύγαμε πιο πλούσιοι σε ιδέες, αλλά και πιο αισιόδοξοι.

Γιορτάζουμε τα 60 χρόνια του ΣΑΓΕΣ

 

Αγαπητές απόφοιτες, αγαπητοί απόφοιτοι,

O Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΣΑΓΕΣ) γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του και σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Εξωστρέφεια, Θεσσαλονίκη, Ευρώπη».

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η φετινή γιορτή της μπύρας

 

                                          Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα του Οktoberfest

Mε πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα διοργανώνεται το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις τoυ σχολείου μας η παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας.

Απόφοιτοι Υποψήφιοι στις βουλευτικές Εκλογές 2019

Στα πλαίσια της ισότιμης στήριξης των αποφοίτων που είναι υποψήφιοι στις εκλογικές διαδικασίες, βρείτε παρακάτω τα βιογραφικά των υποψηφίων

Σύνθιας - Ροδάνθης Σάπικα ('86) - υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία

Μιχαήλ Χουρδάκης ('94) - υποψήφιος με την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Σύνθια - Ροδάνθη Σάπικα

[NEO] Απόφοιτοι Υποψήφιοι στις Εκλογές της Αυτοδιοίκησης και της Ευρωβουλής 2019

Στο πλαίσιο της ισότιμης στήριξης όλων των αποφοίτων που διεκδικούν την εκλογή τους στις επερχόμενες εκλογές, συνημμένο θα βρείτε αρχείο με σύντομα βιογραφικά των αποφοίτων που είναι υποψήφιοι σε 5 Δήμους και στην Ευρωβουλή:

Απόφοιτοι Υποψήφιοι στις Εκλογές 2019

Στο πλαίσιο της ισότιμης στήριξης όλων των αποφοίτων που διεκδικούν την εκλογή τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές: 

Συνημμένο θα βρείτε αρχείο με σύντομα βιογραφικά των αποφοίτων

Άννα Γκεγκλάκου (‘82) -Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Α’ Διαμερίσματος Δ. Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα»

Βραβεύσαμε τον Ευστάθιο Χαϊτίδη - Συγκίνηση και μηνύματα ζωής στην εκδήλωση του ΣΑΓΕΣ

Τον 83χρονο Ευστάθιο Χαϊτίδη βράβευσε την Τετάρτη 3/4/2019 το βράδυ ο ΣΑΓΕΣ, σε μια εκδήλωση γεμάτη ιστορία, συγκίνηση, αλλά και μηνύματα για την αξία της ζωής και τη σημασία της συμφιλίωσης.

Και το 2018 στηρίζουμε τα μαγαζιά των αποφοίτων

Ο ΣΑΓΕΣ για άλλη μια χρονιά στηρίζει ενόψει των Χριστουγέννων τους παλιούς μας συμμαθητές που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο. Ένα δώρο που μπορεί να μας θυμίζει την εποχή που πηγαίναμε μαζί σχολείο, Και που σήμερα, όπου όλα είναι πιο δύσκολα, μπορεί να βοηθήσει τον καθένα μας.

Oktoberfest

Θέσεις εργασίας

Λάβαμε και σας κοινοποιούμε τις παρακάτω αγγελίες εργασίας:

- Βρείτε στο συνημμένο αρχείο αγγελία για θέση εργασίας στην SKConsulting στον τομέα Sales & Marketing 

- Μελετητική Εταιρεία Τεχνικών Έργων ζητά πολιτικό μηχανικό με πολύ καλή χρήση γερμανικής γλώσσας (δυνατότητα επικοινωνίας δια τηλεφώνου και γραπτώς-άριστη)
Γιώργος Πατσώνας-Πολιτικός Μηχανικός
693 478 1594

Ο ΣΑΓΕΣ αποχαιρετά τον Δημήτρη Γάγαλη

Tο ΔΣ του ΣΑΓΕΣ με μεγάλη λύπη αποχαιρετά τον  Δημήτρη Γάγαλη, απόφοιτο του 1978, ο οποίος έφυγε χτες ξαφνικά από τη ζωή.
Ο Δημήτρης Γάγαλης αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργάστηκε το 1989 στη Siemens A.E., το 1995 στα Ελληνικά Σωληνουργεία ως διευθύνων σύμβουλος και παράλληλα το 2001 στον Ομιλος Μηχανική ως βοηθός γενικού διευθυντού βιομηχανιών του Ομίλου (ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ/ΒΙΕΧ). Στη συνέχεια διετέλεσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΣ της ΕΛΒΟ, όπου και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια

Επιστροφή στα θρανία κατά τη φετινή Γενική Συνέλευση

 

Με ένα ιδιαίτερο μάθημα και επιστροφή στα σχολικά θρανία του παλιού σχολείου συνδυάσαμε τη φετινή ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ινστιτούτου Goethe, όπου για πολλά χρόνια στεγαζόταν η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η επί 35 χρόνια καθηγήτρια Βιολογίας και Χημείας του σχολείου Παυλίνα Καρούλη, που για πάνω από μιάμιση ώρα μας πήγε όλους πολλά χρόνια πίσω. 

H ετήσια Γενική Συνέλευση στα χέρια της κυρίας Kαρούλη

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα διοργανώνουμε την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ. Σε αυτή καλέσαμε την επί 35 χρόνια καθηγήτρια του σχολείου Παυλίνα Καρούλη για να μας κάνει μια ώρα μαθήματος.

Θα παρθούν απουσίες, θα υπάρχει Klassenbuch, ενώ η παλιά καθηγήτρια της Βιολογίας θα μας παρουσιάσει και ένα πείραμα- έκπληξη.

Newsletter Mai

Αγαπητοί, αγαπητές απόφοιτοι,

Σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε για λίγο στα θρανία! Θα λάβετε σχετική ενημέρωση τις επόμενες μέρες. Μέχρι τότε σας στέλνουμε τα νέα και τις εκδηλώσεις του σχολείου για το μήνα Μάιο.

Ο πιο παλιός εν ζωή απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Γεννηθείς το 1920 στο Harburg, μία κωμόπολη έξω από το Αμβούργο, από μητέρα Γερμανίδα και πατέρα  Έλληνα. Φοιτά στην Γερμανική σχολή Θεσσαλονίκης έως το 1938, εργάζεται στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της κατοχής, παντρεύεται και φεύγει το 1954 για Αμερική. Έκτοτε δεν ξαναγύρισε, εκτός βέβαια από κάποιες αραιές επισκέψεις στον μικρότερο του αδερφό που ‘δεν του έτυχε το τρένο’ για την μεγάλη ήπειρο – όπως μας διηγήθηκε και ο ίδιος-. 

130 χρόνια ΓΣΘ

Μήνυμα του Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων ΓΣΘ, Νίκου Οικονόμου, για τα 130 χρόνια του Σχολείου:

 

Σελίδες