Συλλογή φωτογραφιών για τα 125 χρόνια της ΓΣΘ

Aγαπητοί απόφοιτοι, αγαπητές απόφοιτοι,

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης συμπληρώνει φέτος 125 χρόνια λειτουργίας και ετοιμάζεται να διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μετά το καλοκαίρι, εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Ο ΣΑΓΕΣ προγραμματίζει να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις με μια έκθεση παλιών, αλλά και σύγχρονων φωτογραφιών, που θα παρουσιάζουν όσο γίνεται περισσότερα πρόσωπα των παλιών μαθητών του σχολείου και σημερινών αποφοίτων του. Το μότο της έκθεσης θα είναι «πρόσωπα αποφοίτων της ΓΣΘ». Χώρος και ημερομηνία ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί, αλλά ο αρχικός προγραμματισμός είναι για το δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος, έτσι ώστε να πέσουν κοντά στις εκδηλώσεις του σχολείου.

Για το σκοπό αυτό το ΔΣ ξεκινά από τώρα τη συλλογή φωτογραφιών για το τότε και το σήμερα. Ηδη ο σύλλογος διαθέτει μια σειρά παλιών φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί από παλιά στην ιστοσελίδα του ΣΑΓΕΣ, αλλά και άλλες που παρουσιάστηκαν στη δεξίωση που είχαμε κάνει πριν από μερικά χρόνια στο Τελόγλειο. Οποιος διαθέτει επιπλέον παλιές φωτογραφίες (είτε ομαδικές είτε πορτρέτα δικά του και των παλιών συμμαθητών του) μπορεί να μας τις αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΑΓΕΣ ( [email protected]), έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στην έκθεση. Για οτιδήποτε επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ταμία του ΔΣ Μαρία Καλλιδοπούλου, στα τηλέφωνα 2310-257-390 και 6942-464-676 ή να περάσετε από το γραφείο της, που βρίσκεται στον οδό Καλαποθάκη 3, στον 3ο όροφο.

Επειδή το σχέδιο είναι φιλόδοξο, το βέβαιο είναι ότι μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με τη δική σου συμμετοχή και υποστήριξη. Ας ψάξει ο καθένας σε παλιά άλμπουμ και ανάμεσα σε παλιές φωτογραφίες για ωραία στιγμιότυπα. Επίσης χρειαζόμαστε και ιδέες για το χώρο της εκδήλωσης . Για το θέμα θα προσπαθήσουμε να έχουμε συνεχή ενημέρωση.

Φιλικά
Το ΔΣ του ΣΑΓΕΣ