Ο ΣΑΓΕΣ και οι 11 απόφοιτες/οι που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές (update)

Στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ισότιμης  στήριξης όλων των αποφοίτων που διεκδικούν την εκλογή τους ενημερώνει τα μέλη του για τα 11 τελικά ονόματα των παλιών συμμαθητριών και συμμαθητών μας που είναι υποψήφιοι. Στην παρακάνω τελική λίστα αναφέρονται οι υποψηφιότητες όσων μάς ενημέρωσαν σχετικά, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία. 
Το ΔΣ εύχεται σε όλους καλή επιτυχία

Σπύρος Πέγκας (’86), υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη για Όλους»

Ο Σπύρος Πέγκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στα πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Μονάχου. Εργάστηκε στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις Βρυξέλλες και επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση Galerie Ντόρα Πέγκα, εξελίσσοντάς την από μία τοπική επιχείρηση χειροποίητων χαλιών σε μία πανελλήνιας εμβέλειας εταιρεία.
Στις εκλογές του 2010 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη και τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού. Από τη θέση αυτή συνέβαλλε καθοριστικά στην αλλαγή του πολιτιστικού και τουριστικού προφίλ της Θεσσαλονίκης καθιστώντας την εκ νέου μια πόλη κοσμοπολίτικη, πολυπολιτισμική και ανοιχτή στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του πλήθος διεθνών διοργανώσεων φιλοξενήθηκαν στην πόλη, όπως η «15η Biennale Νέων Καλλιτεχνών της Μεσογείου» και η “Womex-World Music Expo”, ενώ παράλληλα υλοποιήθηκαν πρωτοποριακές δράσεις και προγράμματα που αγκαλιάστηκαν από τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, όπως το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Thessaloniki Food Festival, ο θεσμός των sleepover παιδιών στα μουσεία και η ανακαίνιση 4 παιδικών βιβλιοθηκών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Τον Ιανουάριο του 2013 ορίστηκε Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δεκέμβριο του 2014 Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέση από την οποία συνέχισε τη μεθοδική προώθηση ενός γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού της τουριστικής πολιτικής της πόλης. Αυτή η πολιτική ξεκίνησε μεταξύ άλλων από την καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης, με πρωτοβουλίες όπως δωρεάν ξεναγήσεις για τους δημότες, έκδοση θεματικών χαρτών, τοποθέτηση ʽδεικτών μνήμηςʼ, και φτάνει ως τη συγκρότηση του Convention Bureau της πόλης καθώς και τη συστηματική στόχευση και παρουσία σε συγκεκριμένες αγορές από τις οποίες υπάρχει δυναμική άντλησης μεγάλου τουριστικού ρεύματος. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν το διαρκώς αυξανόμενο κύμα τουριστών από το εξωτερικό, οι νέες αεροπορικές συνδέσεις, αλλά και η αύξηση Ελλήνων επισκεπτών στην πόλη για πρώτη φορά μετά το 2009.
Το 2021 επιλέχθηκε από το Ίδρυμα Mies van der Rohe και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέλος της 7μελούς Διεθνούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Βραβείων Αρχιτεκτονικής 2022 Mies van der Rohe.  
Μετά τη λήξη της θητείας του στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ίδρυσε την WISE RAM, μέσω της οποίας εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας συνεργαζόμενος με Δήμους (Ιωαννιτών, Καστοριάς, Βελβεντού, Διον-Ολύμπου, Αριστοτέλη κ.α.) αλλά και φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Πέτρος Απότσος (’97), υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη για Όλους» του Σπύρου Πέγκα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1997. Αφού ολοκλήρωσε τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πολυτεχνείο ξεκίνησε να δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των startup και της επιχειρηματικότητας. Ειδικότητά του είναι η αναβάθμιση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
Από το 2014 συμμετέχει ενεργά στα κοινά, με περισσότερη έμφαση στα αυτοδιοικητικά του δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει μέλος δημοτικών παρατάξεων, υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος και μέλος επιτροπών. Το διάστημα 2019-2021 ήταν σύμβουλος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην αξιοποίηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του δήμου, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
«Είμαι γονέας δύο παιδιών, τα οποία θέλω –ανεξάρτητα πού θα επιλέξουν να ζήσουν και να κάνουν οικογένεια– να μάθουν την πλούσια πολυπολιτισμική ιστορία της Θεσσαλονίκης, η οποία άλλωστε μας έχει διαμορφώσει όλους, όσοι καταγόμαστε από αυτήν. Αντίθετα, σ’ αυτήν την πλούσια ιστορία, τα τελευταία χρόνια ο ρόλος της Θεσσαλονίκης συνεχώς υποβαθμίζεται, με έργα που δεν τελειώνουν και κεκτημένα που χάνονται. Στην πόλη που έχει ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, αξίζει να είναι στο επίκεντρο των διεθνών επιστημονικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών εξελίξεων.
Για τους λόγους αυτούς συντάσσομαι με τον Σπύρο Πέγκα και τη Θεσσαλονίκη για Όλους».

Νανά (Ουρανία) Καντσά (‘85), υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη για Όλους» του Σπύρου Πέγκα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφοίτηση από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης σπούδασε αρχιτεκτονική και πολεοδομία στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης. Τόσο η εμπειρία της από το συγκεκριμένο σχολείο όσο και οι σπουδές στη Γερμανία την βοήθησαν στην κατανόηση και αποδοχή του διαφορετικού, αλλά και στην αναγνώριση της σημασίας ανάληψης προσωπικής ευθύνης τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οι δεσμοί με το σχολείο συνεχίζονται από την θέση της Γενικής Γραμματέα ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της συνεπιμελήτριας ύλης του περιοδικού Sages Themen.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε ως αρχιτεκτόνισσα και project manager σε μελετητική κατασκευαστική εταιρία στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια γνώρισε τον κόσμο του χυτού γυαλιού μέσα από τη μακρόχρονη συνεργασία μου με τη διεθνή εταιρία Glass Studio. Σε αυτό το πλαίσιο ταξίδεψε και συνεργάστηκε με πλήθος επώνυμων luxury hotels & resorts σε περισσότερες από είκοσι χώρες στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αμερική, την Ινδία και την Αφρική. Η επαγγελματική σταδιοδρομία σε διαφορετικές και απαιτητικές χώρες τής επιβεβαίωσε ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο αρκεί να έχει κανείς στόχους και να ακολουθεί πιστά το πλάνο που επιλέγει. Σήμερα συνδυάζοντας διαφορετικές γνώσεις και εμπειρίες συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία και ξενοδοχεία ως consultant, tabletop designer, stylist.
Παράλληλα το ενδιαφέρον της για την τέχνη και τις εικόνες ως μέσο παρατήρησης και κατανόησης του κόσμου την οδήγησαν στο να συμμετέχει σε φωτογραφικά σεμινάρια, workshops, εκθέσεις, και πολιτιστικές δράσεις. Από αυτή την εμπειρία  ξεχωρίζει τη συμμετοχή ως μέλος της ομάδας που επιμελήθηκε την έκθεση Together we curate, στο Momus Πειραματικό Κέντρο Τεχνών.
«Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ με αγωνία την πορεία της Θεσσαλονίκης ενώ πιστεύω ότι είναι ευθύνη του καθένα και της καθεμιάς μας να συμβάλλει σε μια συλλογική προσπάθεια αλλαγής στην πόλη. Γι αυτό στις δημοτικές εκλογές 2023 επιλέγω να κατέβω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Θεσσαλονίκη για Όλους και τον Σπύρο Πέγκα. Εκτιμώ βαθιά την προσωπικότητα του Σπύρου Πέγκα, την προσφορά του στην πόλη, και κυρίως το όραμα του για μια Θεσσαλονίκη που θα χαρακτηρίζεται από καινοτομία, ποικιλομορφία και σεβασμό προς  τους/ις δημότες της. Με τη δική του καθοδήγηση η Θεσσαλονίκη για Όλους μπορεί να υλοποιήσει το όραμα για μια καλύτερη πόλη, μια πόλη για την οποία θα είμαστε περήφανοι και περήφανες.
Η εξωστρέφεια, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, και η συλλογικότητα αποτελούν τους δικούς μου προσωπικούς άξονες σε αυτή τη κοινή προσπάθεια με τη Θεσσαλονίκη για Όλους».

Γιάννης Κωνσταντίνου (‘84), υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη για Όλους» του σπύρου Πέγκα

Δικηγόρος, γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Καταγωγή από Σαμαρίνα. Πήγε στο 3ο Δημοτικό, στο Γερμανικό Σχολείο, σπούδασε στη Νομική Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο. Δικηγορεί από το 1990. Στα μαθητικά χρόνια συμμετείχε στα πενταμελή και δεκαπενταμελή, αργότερα στα φοιτητικά ΚΣ της ΦΕΑΠΘ (για λίγο). Από το 1999 μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και από το 2002 επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης «Ανανεωτική Πρόταση Δικηγόρων» –αυτά μέχρι το 2010. Για ένα χρόνο (2010-2011) Πρόεδρος της Διεθνούς `Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Εξυπαρχής στην «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη. Έχει δύο κόρες. Συνεπιμελητής στην κατ’ άρθρο Ερμηνεία Κώδικα Δικηγόρων (Νομική Βιβλιοθήκη 2016). Δικό του και το βιβλίο Από το προσωπικό μου συναξάρι (Επίκεντρο 2019). 
«Επομένως; Επομένως, ο Σπύρος Πέγκας για Δήμαρχος είναι η αυτονόητη επιλογή: καίριος και σαφής προγραμματικός λόγος, γνώση των θεμάτων και αφοσίωση στο σχέδιο μιας Θεσσαλονίκης για όλες και όλους μας». 

Αναστασία (Νάνσυ) Μπομπορίδου (‘86), υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη για Όλους» του Σπύρου Πέγκα

Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Πανελληνιονίκης με τη σχολική ομάδα μπάσκετ γυναικών της ΓΣΘ το 1986, χρονιά που αποφοίτησε. Σπούδασε φαρμακευτική  στο ΑΠΘ. Από το 1992 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας (φαρμακοποιός) και από το 2012 διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Είναι μητέρα δυο παιδιών, της Ελένης, η οποία είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΕΚΠΑ στο χώρο των θεατρικών σπουδών,ενώ ταυτόχρονα ασχολείται και με το τραγούδι και του Γιώργου, ο οποίος είναι φοιτητής πολιτικών επιστημών στο ΑΠΘ . «Αποφάσισα να κατέβω υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη για Όλους» του συμμαθητή μου Σπύρου Πέγκα. Ο λόγος της απόφασης μου αυτής είναι διττός. Αρχικά, διότι πιστεύω στο όραμα του Σπύρου για μια Θεσσαλονίκη για όλους και θεωρώ πως έχει και τις ικανότητες να το πραγματοποιήσει και δεύτερον διότι η επαφή μου με το κέντρο της πόλης τα τελευταία 11 χρόνια μου έχει δώσει την δυνατότητα να αφουγκράζομαι τον παλμό και της ανάγκες της σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς εκτός των κοινωνικών πλαισίων». 

Λεωνίδας Αθανασιάδης (‘81), υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» του Στέλιου Αγγελούδη

Πολιτικός Μηχανικός. Γεννήθηκε στο Άαχεν το 1963. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από 1986 στον τομέα των κατασκευών τεχνικών έργων. Μέτοχος και διαχειριστής εταιρίας κατασκευής ιδιωτικών έργων. Μέτοχος και διαχειριστής εταιρίας παραγωγής μεταλλικών κατασκευών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρίας ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Από το 2016 Πρόεδρος ΔΣ του ναυταθλητικού σωματείου Όμιλος Φίλων Θαλάσσης. Την περίοδο 2021-2022 Α’ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Λαζού. Έχει δύο γιούς,τον Ζήνωνα 32 ετών και τον Νικόλα 28. 

Θωμάς Χριστοδουλίδης (‘78), υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» του Στέλιου Αγγελούδη

Γεννήθηκε το 1961 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής, πτυχιούχος γερμανικής φιλολογίας. Έφεδρος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, και παντρεμένος, πατέρας μιας  κόρης. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά. Επί 10 χρόνια ήταν μέλος στο Δ.Σ του συλλόγου Ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Β. Ελλάδος και διετέλεσε δυο θητείες αντιπρόεδρος στην ομοσπονδία ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Ελλάδος. Από το 1987 μέχρι το 2007 ήταν ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και παράλληλα δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα στο τομέα των παιδικών παιχνιδιών και διατηρεί κατάστημα παιχνιδιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Ιωάννα Κοσμοπούλου (‘78), υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960, πρωτότοκη κόρη του Κωνσταντίνου και της Αλίκης Κοσμοπούλου. Αριστούχος απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου με υποτροφία του Γερμανικού Ιδρύματος Υποτροφιών. Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Το 1990 εκλέχτηκε Λέκτορας και στη συνέχεια Επίκουρη Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Δίδαξε σε φοιτητές Ιατρικής και Οδοντιατρικής, εκπόνησε πλήθος εργασιών που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, συμμετείχε σε συνέδρια και ημερίδες και ήταν υπεύθυνη φοιτητικών θεμάτων.
Από το 1991 μέχρι το 1998 διετέλεσε άμισθη υπεύθυνη του Γραφείου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Διαχείρισης Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, μετακλητή Ειδική Γραμματέας του δημάρχου Θεσσαλονίκης και άμισθη Γενική Διευθύντρια της Δημοτικής Εταιρείας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του δήμου Θεσσαλονίκης. Από τις θέσεις αυτές υπηρέτησε με συνέπεια και πολύ μεράκι τον δήμο Θεσσαλονίκης και γνώρισε σε βάθος τη λειτουργία όλων των δημοτικών υπηρεσιών.
Το 2019 συμμετείχε για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης. Οι συμπολίτες της την τίμησαν με την ψήφο τους και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας την εμπιστεύτηκε ως μέλος της διοίκησης του Δήμου από διάφορες θέσεις ευθύνης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έως και σήμερα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνη για τους Παιδικούς Σταθμούς.
Γνωρίζει άριστα τη Γερμανική, Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Είναι μητέρα τριών παιδιών, του Γιώργου, του Θοδωρή και της Αλίκης και έχει μία εγγονή ενός έτους, την Ισαβέλλα-Ιουλίττα.

Δημοσθένης Λιόλιος (‘78), υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, με τον συνδυασμό «Καλαμαριά - Μητέρα πόλη» της Χρύσας Αράπογλου

Γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγιαννάκη και έχει 2 κόρες και 1 γιο. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
Εργάστηκε για 4 χρόνια στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των φροντιστηρίων . Υπήρξε καθηγητής γερμανικής γλώσσας για 38 συνεχόμενα χρόνια στο «Γλωσσικό Εργαστήρι» .
Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ιστιοπλοικής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος και την παροχή βοήθειας σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέλος εδώ και 30 χρόνια του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης (ΝΑΟΚΘ) και επίσης μέλος της ομάδας «Σώστε το Παλατάκι» με σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας. 
Ασχολείται με τον αθλητισμό, τη μουσική, τις καταδύσεις, τη φωτογραφία και την ερασιτεχνική αλιεία. Είναι εθελοντής αιμοδότης .
«Συμπορεύομαι με τη Χρύσα γιατί όραμα μου για την Καλαμαριά είναι μια νέα δημοτική αρχή με σχέδιο , πρωτοβουλίες , σωστή οικονομική διαχείριση και πάνω απ’ όλα δίπλα σε όλους τους δημότες».

Νίκος Μισυρλής (‘79), υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, με τον συνδυασμό «Καλαμαριά - Μητέρα πόλη» της Χρύσας Αράπογλου 

Γεννήθηκε το 1961 στη Θεσσαλονίκη και στην Καλαμαριά ζει τα τελευταία 30 χρόνια. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1979, σπούδασε στη Γερμανία και στο ΑΠΘ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 εργάστηκε ως κατασκευαστής πρασίνου, μελετώντας και κατασκευάζοντας, περιβάλλοντες χώρους και σε εμβληματικά κτίρια της πόλης, όπως το ΜΙΕΤ και το Λαογραφικό Μουσείο, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.
Τα τελευταία 12 χρόνια ασχολείται με την παραγωγή αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών και παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών. Βιοκαλλιεργητής, μέλος της εναλλακτικής κοινότητας «ΠΕΛΙΤΙ», που ασχολείται με την διάσωση και διατήρηση παλιών ποικιλιών βρώσιμων φυτών. 
Συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ECO VARIETY” με θέμα τον εντοπισμό, ταυτοποίηση και αναπαραγωγή παλαιών αβελτίωτων ποικιλιών οπωροφόρων δέντρων και αυτόχθονων δασικών καρπών του ορεινού τόξου της Βόρειας Ελλάδας, ως εταίρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Εκπαιδευτής για την Βιολογική Γεωργία στο «Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας» (Π.Π.Α) ένα πρόγραμμα του ΑΠΘ για τη θεραπεία από εξαρτήσεις από νόμιμες και παράνομες ουσίες, από τζόγο και διαδίκτυο.
Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνεταιρισμού Μικρών Βιοκαλλιεργητών και Καταναλωτών « Το Κουκούλι» με έδρα την Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Ενεργός πολίτης, ενταγμένος στην Ανανεωτική Αριστερά από τα φοιτητικά μου χρόνια και από το 2015 ανένταχτος.

Αργύρης Γκινούδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Οικολογία-Πράσινη Λύση» του Φίλιππου Γκανούλη 

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 1998. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης το 2016, όταν και ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ τον οδήγησαν στο να αγαπήσει την διαγνωστική κυτταρολογία και αιματολογία των ζώων συντροφιάς, που εξασκεί σήμερα στο τμήμα Κτηνιατρικής, παράλληλα με την διδακτορική του διατριβή. 
«Η πολιτική με αφορούσε από το σχολείο, για αυτό και εκλεγόμουν τακτικά στα μαθητικά συμβούλια εκπροσωπώντας τους συμμαθητές μου. Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί το μεράκι μου και είμαι πεπεισμένος ότι η εφαρμογή θετικών πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας ραγδαία. Στον πράσινο χώρο με έφεραν οι εφαρμοσμένες εδώ και χρόνια πολιτικές στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπου πράσινοι εκλεγμένοι σε όλες τις βαθμίδες έχουν αλλάξει κοινότητες, πόλεις και περιφέρειες, με τρόπο βιώσιμο και με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Aνακοινώσεις