Ο ΣΑΓΕΣ αποχαιρετά τον Βαγγέλη Βασιλακάκι

Ο ΣΑΓΕΣ αποχαιρετά τον Βαγγέλη Βασιλακάκι, τον διακεκριμένο καθηγητή Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης Βαγγέλη Βασιλακάκι, που έφυγε χτες από τη ζωή. Μέλος οικογένειας γνωστών δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, αλλά και οικογένειας που συνδέθηκε με το γερμανικό σχολείο, καθώς εκτός από τον ίδιο που ήταν απόφοιτος του 1974 από τη Γερμανική Σχολή αποφοίτησε τόσο ο αδελφός του Γιώργος Βασιλακάκις (1977), ο οποίος διετέλεσε και μέλος του ΔΣ του ΣΑΓΕΣ, όσο και η ανιψιά του Λήδα (2019).

Ο Βαγγέλης Βασιλακάκις γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη. Είχε μακρά διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, το δικονομικό δίκαιο και την διαιτησία, καθώς και στο δίκαιο διεθνών συναλλαγών.

Ήταν Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Παρισίων (1984), μετά από προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και LLM στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στον ναό Αγίας Σοφίας, στις 5 το απόγευμα.

Το ΔΣ του ΣΑΓΕΣ εκφράζει στη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, αλλά και σε όλη την οικογένεια Βασιλακάκι τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Aνακοινώσεις