Νewsletter, 1 Μαΐου 2013

Αγαπητοί/ες απόφοιτοι,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους ξεσκάλισαν ήδη παλιές φωτογραφίες και μας τις έστειλαν. Θυμίζουμε τη συλλογή φωτογραφιών για την έκθεση που ετοιμάζουμε ως ΣΑΓΕΣ, με πρόσωπα των αποφοίτων κάθε χρονιάς. Ηδη λάβαμε μερικές πανέμορφες φωτογραφίες από τις τάξεις του 1967 και του 1969, που πραγματικά είναι καταπληκτικές. Περιμένουμε και άλλες στο [email protected] ή...

Από κοντά στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Α.ΓΕ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαϊου στη ΓΣΘ και ώρα 19:00. Ο Σ.Α.ΓΕ.Σ. χρειάζεται τις προτάσεις και τις ιδέες σας κι ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση αυτή!

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών η Γερμανική Σχολή διοργανώνει στα τέλη Οκτωβρίου τα Projekttage. Σε αυτά οι μαθητές αντί για μάθημα συμμετέχουν σε δημιουργικές εργασίες, όπου ο κάθε μαθητής και η μαθήτρια μπορεί να επιλέξει το γκρουπ και το θέμα στο οποίο επιθυμεί να λάβει μέρος. Τα φετινά Projekttage έχουν θέμα «125 χρόνια ελληνογερμανικής συνάντησης» και σε αυτά μπορεί να συμμετάσχουν και παλιοί απόφοιτοι, αναλαμβάνοντας να παρουσιάσουν ένα σχετικό θέμα. Η διοργάνωση κρατά τέσσερις ημέρες, καθώς θα ξεκινήσει την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου. Όποιος απόφοιτος ενδιαφέρεται να προτείνει και να παρουσιάσει κάποιο θέμα στα Projekttage μπορεί να στείλει την πρότασή του στον υπεύθυνο της διοργάνωσης, καθηγητή Joerg Dieter (email: [email protected]) ή να επικοινωνήσει μαζί του (τηλ: 2310-475-900).

Προπαρασκευαστικά

Επίσης για τους γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στα προπαρασκευαστικά μαθήματα της επόμενης χρονιάς η Γερμανική Σχολή ενημερώνει ότι οι φετινές εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 13 Μαΐου. Οι εγγραφές αφορούν μαθητές και μαθήτριες που τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσουν τη ΣΤ’ τάξη του δημοτικού και θέλουν να εισαχθούν στην Α΄ τάξη του γυμνασίου της ΓΣΘ τον Σεπτέμβριο του 2014.

Βerufboerse

Στο πλαίσιο της αλληλοϋποστήριξης που παρέχει ο ΣΑΓΕΣ για επαγγελματικές προσπάθειες αποφοίτων σας ενημερώνουμε ότι:
Η Πέπη Χρηστίδου, απόφοιτη του 1970, βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια της Nitra Gallery που είναι ένας νέος χώρος για εκθέσεις ζωγραφικής. Τα εγκαίνια έγιναν στις 17 Απριλίου και ο χώρος στεγάζεται στην οδό Φιλλίπου 51, τηλ: 2310-285-890 (www.nitragallery.com). Aπό εμάς καλή επιτυχία.

Eπαγγελματικός κατάλογος

Και μην ξεχνάτε την εγγραφή σας στον επαγγελματικό κατάλογο του ΣΑΓΕΣ. Με ένα κλικ στο www.sages.gr και μια αίτηση στην κατηγορία «επαγγελματικός κατάλογος»
βοηθάτε και το Σύλλογο, αλλά και εσάς.