Μια βραδιά με το Νίκο Μπριασούλη

Mια ζεστή βραδιά γεμάτη σχολικές αναμνήσεις και πολλές σελίδες από τον «Έρασμο» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι απόφοιτοι της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη στο βιβλιοπωλείο «Traveller» μαζί με τον Νίκο Μπριασούλη, που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.
Ξεφυλλίσαμε μαζί του τις παλιές σελίδες του σχολικού περιοδικού «Έρασμος», το οποίο έβγαινε με δική του ευθύνη για 15 χρόνια και θυμηθήκαμε τους παλιούς παιδαγωγούς του σχολείου και τις ωραίες μικρές ιστορίες από τα χρόνια στις τάξεις μαζί του. Μαζί με έναν άνθρωπο που ήταν ο δάσκαλος πολλών από εμάς για 35 ολόκληρα χρόνια (από το 1969 έως το 2004) και ο οποίος ακόμη και σήμερα παραμένει αειθαλής και γεμάτος ιδέες παρά τα 74 χρόνια του.
Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε σε ψηφιακή μορφή όλα τα τεύχη του «Ερασμου» και να τα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα του ΣΑΓΕΣ, αλλά και να τα ξαναπούμε, ενώ ο παλιός μας καθηγητής μας υποσχέθηκε να μας βοηθήσει σε οποιαδήποτε προσπάθεια έκδοσης περιοδικού κάνουμε στο μέλλον.
Πολλές ευχαριστίες στο ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο «Traveller» του Πέτρου Σταμάτη (’81), που μας φιλοξένησε, την Κλαούντια Παπαγιάννη (’85) και το ζαχαροπλαστείο «Ble» του Θωμά Ραφτόπουλου που με τις χορηγίες τους βοήθησαν στη διοργάνωση της βραδιάς, αλλά και όλους τους αποφοίτους που τίμησαν τον παλιό μας καθηγητή.

Εκδηλώσεις