Μια βραδιά με τους υποψηφίους παλιούς μας συμμαθητές

Στο πλαίσιο της ισότιμης στήριξης όλων των αποφοίτων που διεκδικούν την εκλογή τους στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ευρωβουλή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις υποψηφιότητες των αποφοίτων.
Την Τετάρτη 14/05 από τις 8 μέχρι τις 9 ο Σ.Α.ΓΕ.Σ. θα βρίσκεται στο ble (αγ. Σοφίας 19) του Θωμά Ραφτόπουλου (΄92) για να απολαύσουμε ένα κρασί και να συζητήσουμε με τους παλιούς τους συμμαθητές λίγες μέρες πριν την εκλογική τους μάχη.
Παρακάτω θα βρείτε σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων και ιστοσελίδες από τους οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε για την υποψηφιότητά τους.
Την Τετάρτη θα έχετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε από κοντά!
Αν υπάρχουν περισσότερες υποψηφιότητες, για τις οποίες δεν έχουμε λάβει γνώση, παρακαλούμε να μας τις κοινοποιήσετε για να τις προσθέσουμε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποστολίδης - Καλλιδόπουλος Φίλιππος (’99) , Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος με το συνδυασμό "Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. Ιδιοκτήτης των Sinatra espresso wine bar, Froyd's Coctail bar και Orca bar.
Γκλεγκλάκου Άννα (’82) Υποψήφια Σύμβουλος Ε’ Διαμερισματικής Ενότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Εντάξει». Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης. Εργάζεται στην εταιρεία μελετών – κατασκευών ΤεΘ ΑΕ. Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/profile.php?id=100008229101532&ref=tn_tnmn
Ζωίδης Γιώργος (’63) Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ, διδάσκει στο μεταπτυχιακό διατμηματικό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Δυτικού Βερολίνου, συνεργάστηκε με γραφεία στο Βερολίνο και στην Αθήνα και διατηρεί στη Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονικό μελετητικό γραφείο, που ασχολείται με τη μελέτη και επίβλεψη ιδιωτικών και δημόσιων έργων.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα http://www.prv2014thess.gr/candidate-items/zoidis/
Καλαφάτη Ελένη – Μαρία (Μαριαλένα) (’10), Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καλαμαριάς με τη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά στη γειτονιά του Βότση. Φοιτήτρια στο τμήμα Ιατρικών εργαστηρίων στο ΑΤΕΙΘ. Συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς και φοιτητικούς αγώνες.
Καραγιάννη Εύη (’85) Υποψήφια Σύμβουλος Ε’ Διαμερισματικής Ενότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Σπούδασε Οικονομικά στο Α.Π.Θ. στη Ν.Ο.Ε. με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α. στο University of New Haven CT και είναι κάτοχος Μ.Β.Α. με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά (Finance). Στη συνέχεια εργάστηκε στις Η.Π.Α. στην Bank of Boston για 3 έτη περίπου και από το 1996 έως σήμερα εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς ως Στέλεχος στις Δανειοδοτήσεις Επιχειρήσεων.
Περισσότερα https://www.facebook.com/evi.karagianni.92?fref=nf
Κέκη Μαρία (’93), Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Θέρμης με τη «Δημοκρατική Ενότητα». Δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 2002, απόφοιτος της Νομικής ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο. Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια αστικών και εμπορικών υποθέσεων και Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/pages/ΜΑΡΙΑ-ΚΕΚΗ-Υποψήφια-Δημοτική-Σύμβουλος-Δήμου-Θέρμης/399461986860703
Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος ('04) Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς με την "Κίνηση ενεργών πολιτών Καλαμαριάς". Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη «Διοίκηση και Διαχείριση Τεχνικών Έργων» (Heriot-Watt University, Edinburgh). Διετέλεσε Γραμματέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματός του και εκπρόσωπος στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ανεξάρτητη παράταξη. Εργάζεται σε βιομηχανία ως υπεύθυνος σχεδιασμού και παραγωγής. Περισσότερα στο: https://www.facebook.com/kepkal
Μανταζής Βασίλης (’00) Υποψήφιος Σύμβουλος Ε’ Διαμερισματικής Ενότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Εντάξει». Από το 2005 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία υπήρξε στέλεχος Δικτύου. Σήμερα εργάζεται στο γραφείο Β. Ελλάδας του συλλόγου υπαλλήλων ΕΤΕ και είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του συλλόγου ως επικεφαλής της ΔΑΚΕ-ΕΤΕ στην επαρχία, ενώ είμαι γραμματέας νέων εργαζομένων της ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης. Έχει εκπροσωπήσει εργαζομένους στην ΟΤΟΕ, στη ΓΣΕΕ και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ (με υποτροφία), συνέχισε τις σπουδές μου στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής ΑΠΘ, και ως μεταπτυχιακός στη Θεολογική. Μεγάλωσε στη Σοφούλη και στο Ντεπώ, ενώ σήμερα κατοικεί στην Ανάληψη.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/pages/Βασίλης-Μανταζής/237129759818415
Μάτσικα Βίκη (‘02), Υποψήφια Ευρωβουλευτής με την "Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη". Δημοσιογράφος, απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτκή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΜΒΑ στο SDA Bocconi στην Ιταλία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Θέρμη και την Καλαμαριά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://vickymatsika.wordpress.com/
Μισυρλής Νικόλαος (’79), Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς με τη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς». Σπούδασε Γεωλογία στο Darmstadt και στο ΑΠΘ. Από το 1990 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Μελέτη και την κατασκευή Δημοσίων και ιδιωτικών χώρων πρασίνου και από το 2010 στην καλλιέργεια Αρωματικών φυτών. Συμμετέχει εθελοντικά στο αστικό πείραμα της PARALLAXI «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» με περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο.
Μπαχτσετζής Χρήστος (’03), Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Εντάξει». Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ (υπότροφος του Ι.Κ.Υ.) και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Kingston University) και στα οικονομικά των επιχειρήσεων (UCL) με ειδικότητα την «Πολιτική Ανάπτυξης των Επιχειρήσεων». Ειδικός Διεθνούς Πολιτικής, Οικονομίας και Ανάπτυξης. Από το 2011 έως το 2013 εργάστηκε ως project manager στην εταιρία «London Consulting and Management Ltd» στο Λονδίνο.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/pages/ Χρήστος-Γ-Μπαχτσετζής-Υποψήφιος-Δημοτικός-Σύμβουλος/80583692611311
Πέγκας Σπύρος (’86) Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» . Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ, πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στα πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Μονάχου. Εργάστηκε στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις Βρυξέλλες.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα http://spirospengas.gr/

Πεσματζόγλου Νίκος (’76) Υποψήφιος τοπικός Σύμβολος Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου με την παράταξη «Πολιτεία με όραμα». Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου του Νταρμστατ. Από το 1986 ως το 2011 εργάσθηκε ως μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας και κατασκευαστής ιδιωτικών και δημόσιων έργων. Από το 2000 εργάστηκε παράλληλα στην εταιρία «Πρόοδος Κατασκευαστική Α.Ε.» και το 2011 ίδρυσε την εταιρία «Northpark» που δραστηριοποιείται στον ψυχαγωγικό και αθλητικό τομέα.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/PesmatzoglouNikos?ref=hl
Σίμου Νικολέττα (Νίκη) (’65) Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καλαμαριάς με τη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Εργάστηκε στο σχολείο μας ως φιλόλογος και αργότερα για πολλά χρόνια ως Λυκειάρχης. Μέλος του Συλλόγου των ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βόρειας Ελλάδας και μέλος του ΔΣ επί 5 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο στέκι το Μετανάστη κάνοντας μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στεφανοπούλου Μαρία (’82) Υποψήφια ευρωβουλευτής με την «Κοινωνία – πολιτική παράταξη των συνεχιστών του Καποδίστρια» . Απόφοιτος του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας επίπλων (καταστήματα Μ&Μ HOUSE). Έγγαμη – μητέρα μιας κόρης.
Χρυσοχοϊδου Ιωάννα (’86) Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Πανοράματος, Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, με τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ, στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Σπουδές στην Οικονομία στο ΑΠΘ και Μεταπτυχιακό στο Loughborough University of Technology, UK στα Χρηματοοικονομικά. Η επαγγελματική της θητεία περιλαμβάνει υψηλές θέσεις ευθύνης σε ελληνικές και ξένες τράπεζες (Corporate Banking) και εξειδίκευση σε θέματα τραπεζικής διοίκησης (Harvard Business Publishing).Ιδρυτικό μέλος του ομίλου ROTARACT Πανοράματος και με μια κοινωνική διαδρομή γεμάτη από εθελοντικές δράσεις και ενεργή συμμετοχή στο κοινωνικό έργο πολλών συλλόγων.