Απόφοιτοι - Υποψήφιοι στις εκλογές του ΔΣΘ

Στα πλαίσια της ισότιμης στήριξης όλων των αποφοίτων στις εκλογικές διαδικασίες επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων σας ενημερώνουμε ότι στις προσεχείς εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στις 28 και 29 Νοεμβρίου, συμμετέχουν ως υποψήφιοι οι:
 

- Αυγέρης Θωμάς ('95) υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό "Δικηγορική συνεργασία - Ανεξάρτητοι"

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κάτοχος του γερμανικού απολυτηρίου Abitur και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., έγγαμος πατέρας δύο ανήλικων τέκνων. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) στον Κλάδο Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου με ειδίκευση στο Δίκαιο των Εμπορικών Εταιριών και Δίκαιο των Επιχειρήσεων και στο Τραπεζικό Δίκαιο. Κάτοχος με έπαινο – άριστα μεταπτυχιακού διπλώματος (Magister Legum, LLM) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ruprecht - Karl Χαϊδελβέργης Γερμανίας στο Δίκαιο των Εμπορικών Εταιριών με έμφαση στο Δίκαιο των δημοσίων προτάσεων εξαγοράς εταιριών στην Ευρώπη. Κάτοχος διπλώματος γερμανικής νομικής ορολογίας από το Ινστιτούτο Γκαίτε. Κάτοχος του διπλώματος Proficiency Certificate του Πανεπιστημίου του Cambridge) και των διπλωμάτων D.E.L.F. 1, D.E.L.F. 2 και D.A.L.F. της Γαλλικής γλώσσας. Μέλος του νομικού επιστημονικού γερμανικού Σωματείου Deutscher Juristentag με έδρα την Βόννη. Μέλος της Γερμανοελληνικής Ένωσης Νομικών, Deutsch-Griechische Juristenvereinigung με έδρα το Αμβούργο. Μέλος του νομικού Σωματείου «Σύνδεσμος Γερμανογλώσσων Νομικών Β. Ελλάδος». Ιδρυτικό μέλος και μέλος των δύο πρώτων εκλεγμένων διοικητικών συμβουλίων της Ε.L.S.A. (European Law Students Association) Θεσσαλονίκης, μέλους του πανευρωπαϊκού δικτύου Ε.L.S.A. International. Μαχόμενος δικηγόρος με δικό του γραφείο με ειδίκευση στο δίκαιο των επιχειρήσεων, του εταιρικού, φορολογικού, εργατικού και οικονομικού δικαίου, του δικαίου εμπορικών αντιπροσώπων και εμπορικών διανομέων, του ασφαλιστικού δικαίου και δικαίου τροχαίων ατυχημάτων, του δικαίου διεθνών και εσωτερικών αεροπορικών, οδικών, σιδηροδρομικών και θαλάσσιων μεταφορών.

- Γεωργιάδης Αθ. Αλέξανδρος Γεώργιος ('07) υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ανοιχτοί Ορίζοντες"

Δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 2013 και συνεταίρος δικηγόρος στη δικηγορική εταιρία «LEX ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ και από 2021 Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Ασκεί κυρίως μάχιμη αλλά και συμβουλευτική δικηγορία. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή ΑΠΘ το 2011, ενώ το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Ludwig-Maximilians Universität München στον κλάδο του Αστικού και Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου. Τον Δεκέμβριο του 2015 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τη μονογραφία του με θέμα «Αναδοχή ανηλίκου». Τον Ιούλιο του 2017 του απονεμήθηκε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ ο τίτλος του Διδάκτορα Νομικής στον κλάδο του Αστικού Δικαίου. Έχει δημοσιεύσει δύο μονογραφίες: «Παραίτηση από δικαίωμα» και «Αναδοχή ανηλίκου», που εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Σάκκουλα το 2017 και 2019 αντίστοιχα. Από το 2018 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ με θέμα διατριβής «Κατάχρηση δικαιώματος στο Κληρονομικό Δίκαιο». Ήδη διδάσκει στο Neapolis University Pafos όλα τα μαθήματα του Αστικού Δικαίου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δίδαξε ως ειδικός επιστήμονας στις Νομικές Σχολές ΑΠΘ και ΔΠΘ. Μελέτες του από τους κλάδους του Αστικού και Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου έχουν δημοσιευθεί στον νομικό τύπο, ενώ συμμετέχει συχνά ως εισηγητής σε ποικίλα συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες. Από το 2019 είναι επιστημονικός συνεργάτης του νομικού περιοδικού του ΔΣΘ «Αρμενόπουλος», υπεύθυνος για την ύλη του Αστικού Δικαίου, έχοντας δημοσιεύσει σχόλια σε πάνω από 60 πρωτότυπες αποφάσεις.

- Ναούμ Ευσταθία (Εύα) ('04) υποψήφια σύμβουλος με τον συνδυασμό "Δικηγορική Πρωτοπορία" 

Η Εύα Σ. Ναούμ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986 και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Eίναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (LL.M.) από το Ludwig Maximilian Universität του Μονάχου με αντικείμενο το Εμπορικό Δίκαιο. Είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2012. Χειρίζεται πλήθος υποθέσεων με εξειδίκευση το εμπορικό και ειδικότερα το τραπεζικό δίκαιο και το δίκαιο αναγκαστικής εκτέλεσης. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια στις αστικές, εμπορικές, οικογενειακές διαφορές και στην ηλεκτρονική διαμεσολάβηση από το 2017.

- Συμεωνίδης Αχιλλέας ('88) υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ανοιχτοί Ορίζοντες"

Ο Αχιλλέας Συμεωνίδης είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1988), της Νομικής Σχολής ΑΠΘ (1994), συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus (ακαδ. έτος 1993-1994 Regensburg Γερμανίας) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Τομέας Διεθνούς Δικαίου-Διεθνείς Σχέσεις) της ίδιας Σχολής (1997-2000).  Είναι έγγαμος, με δύο παιδιά 17  και 14 ετών. Από πατέρα δικηγόρο και με αδερφό επίσης δικηγόρο και Επίκουρο καθηγητή Ποινικής Δικονομίας στο ΔΠΘ. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ασκεί τη μαχόμενη, καθημερινή δικηγορία από το έτος 1997, με κυρίως αντικείμενο το Αστικό Δίκαιο (Ενοχικό, Εμπράγματο, Οικογενειακό, Κληρονομικό, Μισθώσεις, Αυτοκίνητα, Αναγκαστική Εκτέλεση, κλπ.), έχοντας όλα αυτά τα έτη, πέραν της ιδιωτικής πελατείας, και χρόνια κατ’ αποκοπήν συνεργασία με νομικά πρόσωπα κυρίως στον χώρο των κατασκευών, των δομικών υλικών, των μεταφορών και των αποθηκεύσεων αλλά και με Σωματεία.  Η πρώτη του ανάμειξη στα κοινά των δικηγόρων έλαβε χώρα στις προηγούμενες εκλογές του ΔΣΘ το έτος 2017, ως υποψήφιος σύμβουλος του ΔΣ με τον συνδυασμό των Ανοικτών Οριζόντων,

- Φινοκαλιώτης Δημήτρης ('98) υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΘ, επικεφαλής του συνδυασμού "Δικηγορική Πρωτοπορία"

Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, Μέλος του Δ.Σ. ΔΣΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού Νομικής Σχολής ΑΠΘ και υποψήφιος διδάκτωρ Νομικής. Έχει εξειδικευθεί σε υποθέσεις φορολογικού - διοικητικού δικαίου. Συμμετείχε ως εισηγητής σε διάφορες ημερίδες και συνέδρια με θεματικές που άπτονταν κυρίως φορολογικού και δημοσιονομικού δικαίου, ενώ μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά και συλλογικά έργα.

 

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Aνακοινώσεις