Ένας απόφοιτος στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο λόγος για τον Βασίλη Σκουρή που διετέλεσε για σχεδόν ένα μήνα υπουργός Επικρατείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά. Ο απόφοιτός μας γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης τη χρονιά του 1965. Σπούδασε Νομικά στο Freie Universität Berlin, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Universität Hamburg, όπου το 1973 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής.

Την περίοδο 1972-1977 ήταν υφηγητής του Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου στο Universität Hamburg. Μετά από θητεία ως καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld της Γερμανίας, εξελέγη καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το 1999 διορίστηκε Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο και από το 2003 ως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος του Δικαστηρίου. Από το Νοέμβριο του 2010 αποτελεί επίσης αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Δραστηριοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συλλόγου Αποφοίτων, καθώς διετέλεσε τη δεκαετία του ‘90 και για αρκετά χρόνια πρόεδρος του ΔΣ του ΣΑΓΕΣ, ενώ μια συνέντευξή του έχουμε φιλοξενήσει στα πρώτα τεύχη του ΣΑΓΕΣ-Themen.

Βασίλης Σκουρής

Aνακοινώσεις