Ένας απόφοιτος στην Προεδρεία του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιουνίου στα επιμέρους Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ο απόφοιτος του 1982, Γιώργος Σαββαΐδης, αναλαμβάνει την Προεδρεία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Ο Γιώργος Σαββαΐδης, έχει Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού και Διδακτορικό από το Technische Universität Darmstadt. Υπήρξε επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Χαλυβοκατασκευών και Μηχανικής Υλικών στο Technische Universität Darmstadt, Διευθυντής του Τμήματος Δομική ακεραιότητα και πειραματικές διατάξεις του Τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας MAN Trucks and Bus στη Γερμανία, αλλά και διδάσκων στο Τμήμα Τεχνολογίας Υλικών του University of Applied Sciences στην Ιένα Γερμανίας.

Έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο Τιμής του German Association for Materials Research and Testing “for excellent, outstanding technological and scientific achievements in the field of Lifetime Evaluation of Materials and Components” (07/10/1998), ενώ έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Σαββαΐδης κατά την φοίτηση του στο σχολείο υπήρξε επίλεκτο μέλος της ομάδας μπάσκετ.

Ευχές για καλή θητεία!

Aνακοινώσεις