Ένας απόφοιτος στην κυβέρνηση

Ο δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου, απόφοιτος του 1979, είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διατηρώντας τη θέση που είχε τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την περίοδο 2019 έως 2023 όσο και παλιότερα (2012-2015) ως Ειδικός και Γενικός Γραμματέας στο Πεντάγωνο.

Ο Αντώνης Οικονόμου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1961. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα νομικής στο Ruprecht – Karls – Universitat της Χαϊδελβέργης.

Από το 1987 ασκεί τη δικηγορία ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενώπιον Αρείου Πάγου και ΣτΕ. Διετέλεσε δικηγόρος– σύμβουλος μεταξύ των άλλων της διοίκησης της Τράπεζας Αθηνών, του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων και Ομογενών Ελλήνων και του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, καθώς και του ΕΟΠΥΥ.

Έχει επίσης διατελέσει μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Δερματολογικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Εταιρίας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Από εμάς πολλά συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία!