Έγινε χτες η Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ!

Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου Goethe, όπου για πολλά χρόνια στεγάστηκε η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ. Στη συνάντηση αναγνώστηκε η Έκθεση Πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ., ενώ έγινε μια αναλυτική συζήτηση για το πως μπορεί ο Σύλλογος να επεκτείνει με πρωτοβουλίες την εξωστρέφειά του.
Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γ.Σ. το επόμενο διάστημα ο ΣΑΓΕΣ θα προσπαθήσει να επανεκδώσει το περιοδικό «ΣΑΓΕΣ-Themen» σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ ακούστηκαν προτάσεις και ιδέες για την υλοποίηση του επαγγελματικού καταλόγου των μελών, καθώς και την ενίσχυση του site του ΣΑΓΕΣ (www.sages.gr), που προτείνεται να αναβαθμισθεί. Επίσης έγινε συζήτηση για την καλύτερη συνεργασία με τους αποφοίτους του γερμανικού τμήματος της ΓΣΘ, ενώ έπεσαν και μερικές πρώτες ιδέες για το 2019, χρονιά κατά την οποία ο ΣΑΓΕΣ συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή του.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την Έκθεση Πεπραγμένων, την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και τον Οικονομικό Απολογισμό της χρονιάς, ενώ απάλλαξε το απερχόμενο ΔΣ από περαιτέρω ευθύνες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, που θα έχει θητεία τριετή.
Στο νέο ΔΣ του ΣΑΓΕΣ, που είναι εννιαμελές, εκλέχτηκαν οι εξής απόφοιτοι κατά σειρά εκλογής: Νίκος Οικονόμου (απόφοιτος '81), Μαρία Καλλιδοπούλου ('62) και Μαρία Σαρηγιαννίδου ('05), Σπύρος Πέγκας ('86), Δημήτρης Φινοκαλιώτης ('98), Εύα Ναούμ ('04), Ντόρα Μαλαματάρη ('83), Αννα Γκλεγκλάκου ('82) και Γιώργος Γεωργιάδης ('89), ενώ αναπληρωματικό μέλος αναδείχτηκε ο Χρήστος Μπαχτσετζής ('03). Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Δημήτρης Γάγαλης ('78), Δημήτρης Θεοδώρου ('86) και Κώστας Ναούμ ('07).
Τις επόμενες ημέρες τα μέλη του νέου ΔΣ θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθούν σε σώμα.