LoginRegister
sages.gr » ΝΕΑ » Νέα
A+ R A-

Νέα

Oι απόφοιτοι συναντιούνται στο φετινό Oktoberfest της Γερμανικής Σχολής!

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου οι παλιοί και νέοι απόφοιτοι του γερμανικού συναντιούνται στο Oktoberfest για να διασκεδάσουμε στην παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας που διοργανώνεται από τις 11 το πρωί μέχρι το βράδυ στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Το δικό μας ραντεβού των αποφοίτων είναι για τις 2 το μεσημέρι, σε δύο τραπέζια που έχει κρατήσει το ΔΣ του ΣΑΓΕΣ. Για να θυμηθούμε τα παλιά, να συζητήσουμε για το σήμερα, αλλά και να απολαύσουμε τις γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα, τα διάφορα είδη μπίρας, αλλά και να διασκεδάσουμε με γνωστά κομμάτια της παραδοσιακής γερμανικής μουσικής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την πολυμελή μουσική μπάντα «Donau Express» από το Schwarzwald, που θα έρθει ειδικά για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία, καθώς και ξεναγήσεις στους χώρους της Γερμανικής Σχολής.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το σύλλογο φίλων της Γερμανικής Σχολής, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκηκαι υποστηρίζεται από τον ΣΑΓΕΣ..

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:09
Published in Νέα
Περισσότερα...
An der Deutschen Schule Thessaloniki ist zum 01.9.2017 eine Halbtags-Stelle im Aufgabenbereich Öffentlichkeitsarbeit neu zu besetzen.
Die Deutsche Schule Thessaloniki ist eine Begegnungsschule, in der Kinder und Jugendliche aus vielen Nationen auf ihre Entwicklung zur ganzheitlichen Persönlichkeit vorbereitet werden. Unsere Schule ist Teil eines weltweiten, aus über einhundert Auslandsschulen bestehenden Netzwerks.
Das interessante und vielseitige Aufgabengebiet umfasst folgende Schwerpunkte:
Öffentlichkeitswirksame Darstellung der Deutschen Schule Thessaloniki und deren Bildungsangebote und Abschlüsse durch entsprechende Medien- und Pressearbeit (Erstellen und Publizieren von Pressemitteilungen und Pressebeiträgen für Regional- und Fachpresse in Deutschland und Griechenland, Verfassen und versenden der Newsletter)
Redaktion und Pflege der Internetseiten der Deutschen Schule Thessaloniki mit Hilfe eines CMS-Systems (inklusive Monitoring und Optimierung)
Laufende Pflege der SocialMedia-Kanäle
Konzipierung und Durchführung von Veranstaltungen (z.B. Tag der offenen Tür, Oktoberfest, Elterninformationsabenden zu schulischen und pädagogischen Themen, Workshops zu Studien- und Berufsberatung)
Entwurf/Erstellung von Drucksachen (Flyer, Poster, Datenblätter, Präsentationen, Visitenkarten etc.)
Betreuung und Kontaktpflege zur Lokalpresse und zur Fachpresse
Kommunikation nach außen sowie Mitarbeiterkommunikation in Abstimmung mit der Geschäftsführung
Erstellen eines monatlichen Pressespiegels
Aktualisierung und Ausbau zielgruppenspezifischer Verteiler
Beratung bei der Auswahl/Erstellung von Werbegeschenken, Roll-ups, etc.
Erstellung des Jahrbuchs in Zusammenarbeit mit dem Kunstlehrer (Sponsorensuche, Druckvorlagenerstellung, Ausschreibung des Drucks etc., Terminorganisation, Grußworte, Dank an die Sponsoren)
Was Sie mitbringen
Abgeschlossenes Studium bzw. Berufsausbildung im Bereich Public Relations, Journalismus, Kommunikationswissenschaften oder ein vergleichbarer Abschluss
Berufserfahrung in einer PR-, Werbeagentur oder der Pressestelle eines Unternehmens
Vertrautheit im Umgang mit modernen Kommunikationskanälen
Ausgeprägte konzeptionelle, organisatorische und kommunikative Fähigkeiten
Ausgezeichnetes sprachliches Ausdrucksvermögen und ein sicherer Schreibstil im Deutschen und Griechischen
Kreativität
Souveränität im Umgang mit Medienvertretern und Mitarbeitern
Selbstständige Arbeitsweise, Teamfähigkeit, Flexibilität, Zuverlässigkeit
Aufgeschlossenheit und Organisationstalent
Fortgeschrittene Kenntnisse in der Anwendung von Office Anwendungen, gängigen Content Management Systemen und Grafik-Anwendungen
Beherrschung der deutschen und griechischen Sprache in Wort und Schrift auf muttersprachlichem Niveau
Interesse an schulischen Themen
Die Stelle ist zunächst auf ein Jahr befristet. Eine unbefristete Weiterbeschäftigung ist bei Bewährung vorgesehen.
Vorstellungsgespräch:
per Videokonferenz (Skype, Facetime, etc) und persönlich
Nähere Informationen zur Deutschen Schule Thessaloniki finden Sie unter www.dst.gr.
Ihre aussagekräftige Bewerbung mit Lebenslauf, Motivationsschreiben, Lichtbild und Zeugnissen richten Sie bitte nur in deutscher Sprache bis 01.08.2017 an die Schulleiterin, Frau Becker ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).
Τετάρτη, 19 Ιούλιος 2017 10:30
Περισσότερα...

Sachbearbeiter/in

Ab sofort

Ihre Aufgaben bei uns

 • Logistik
 • Bearbeitung von Bestellungen
 • Rechnungsbearbeitung
 • Posteingang
 • Allgemeine Korrespondenz

Ihr persönliches Profil

 • Erfolgreich abgeschlossene kaufmännische Ausbildung
 • Sehr gute Griechisch- und Englischkenntnisse in Wort und Schrift
 • Sicherer Umgang mit den gängigen MS-Office-Applikationen (insb. Word und Excel)
 • ORGAMAX- Kenntnisse sind von Vorteil
 • Selbständige, eigenverantwortliche, sorgfältige und gewissenhafte Arbeitsweise
 • Teamgeist und Belastbarkeit

Wir freuen uns auf Ihre Bewerbung. Bitte senden Sie Ihre aussagekräftige Bewerbung

an: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. und Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Anschrift:

Kreta Food GmbH & Co.KG

Bahnhofstr. 7

31275 Lehrte

Tel.: 0 51 32 / 83 00 40

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.kreta-food.com

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 15:09
Περισσότερα...
Η τάξη του 1997 ετοιμάζει reunion - από τα lidl όπως λένε και οι ίδιοι! - την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στις 9 το βράδυ στο "Γράπα και Μεζές" στην περιοχή Ποσειδωνίου!
Στο facebook μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στην ομάδα "Reunion από τα Lidl 30/6" .
Τους ευχόμαστε καλή διασκέδαση!!
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 13:00
Published in Εκδηλώσεις
Περισσότερα...
Βρείτε συνημμένη την αγγελία για θέση εργασίας στο τμήμα Πωλήσεων και Marketing του ομίλου Sani Resort και Ikos Resort.
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 12:44
Περισσότερα...
Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου Goethe, όπου για πολλά χρόνια στεγάστηκε η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ. Στη συνάντηση αναγνώστηκε η Έκθεση Πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ., ενώ έγινε μια αναλυτική συζήτηση για το πως μπορεί ο Σύλλογος να επεκτείνει με πρωτοβουλίες την εξωστρέφειά του.
Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γ.Σ. το επόμενο διάστημα ο ΣΑΓΕΣ θα προσπαθήσει να επανεκδώσει το περιοδικό «ΣΑΓΕΣ-Themen» σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ ακούστηκαν προτάσεις και ιδέες για την υλοποίηση του επαγγελματικού καταλόγου των μελών, καθώς και την ενίσχυση του site του ΣΑΓΕΣ (www.sages.gr), που προτείνεται να αναβαθμισθεί. Επίσης έγινε συζήτηση για την καλύτερη συνεργασία με τους αποφοίτους του γερμανικού τμήματος της ΓΣΘ, ενώ έπεσαν και μερικές πρώτες ιδέες για το 2019, χρονιά κατά την οποία ο ΣΑΓΕΣ συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή του.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την Έκθεση Πεπραγμένων, την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και τον Οικονομικό Απολογισμό της χρονιάς, ενώ απάλλαξε το απερχόμενο ΔΣ από περαιτέρω ευθύνες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, που θα έχει θητεία τριετή.
Στο νέο ΔΣ του ΣΑΓΕΣ, που είναι εννιαμελές, εκλέχτηκαν οι εξής απόφοιτοι κατά σειρά εκλογής: Νίκος Οικονόμου (απόφοιτος '81), Μαρία Καλλιδοπούλου ('62) και Μαρία Σαρηγιαννίδου ('05), Σπύρος Πέγκας ('86), Δημήτρης Φινοκαλιώτης ('98), Εύα Ναούμ ('04), Ντόρα Μαλαματάρη ('83), Αννα Γκλεγκλάκου ('82)  και Γιώργος Γεωργιάδης ('89), ενώ αναπληρωματικό μέλος αναδείχτηκε ο Χρήστος Μπαχτσετζής ('03). Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Δημήτρης Γάγαλης ('78), Δημήτρης Θεοδώρου ('86) και Κώστας Ναούμ ('07).
Τις επόμενες ημέρες τα μέλη του νέου ΔΣ θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθούν σε σώμα.
Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 11:03
Περισσότερα...
Αγαπητοί και αγαπητές απόφοιτοι,

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα διοργανώνουμε τη Γενική μας Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο παλιό μας σχολείο (Β. Ολγας 66), όπου σήμερα στεγάζεται το ινστιτούτο Goethe. Η συνέλευση που είναι εκλογοαπολογιστική θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου Goethe, όπου το απερχόμενο ΔΣ θα παρουσιάσει τον απολογισμό του, ενώ στη συνέχεια θα εκλεγεί το νέο ΔΣ, η θητεία του οποίου θα είναι τριετής.
Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στη ΓΣ και στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του ΣΑΓΕΣ που έχουν πληρώσει τουλάχιστον μια συνδρομή τα τελευταία χρόνια. Η πληρωμή της συνδρομής μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια της ΓΣ. Επίσης να σημειώσουμε ότι για τη συμμετοχή στη ΓΣ και στις εκλογές ισχύει και η επιστολική ψήφος, όπως είχε εγκριθεί στη ΓΣ πριν από τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι με μια εξουσιοδότηση μπορεί να ψηφίσει και ένας παλιός συμμαθητής ή μια παλιά σας συμμαθήτρια.
Ελάτε να ψηφίσετε και να κάνετε προτάσεις για το μέλλον του ΣΑΓΕΣ. Ο Σύλλογος σας χρειάζεται όλους. Για το σκοπό αυτό το ΔΣ, συνυπολογίζοντας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί παλιοί μας συμμαθητές, έχει μειώσει την ετήσια συνδρομή από 30 ευρώ σε 20, έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους αποφοίτους του σχολείου να συμμετάσχουν στον ΣΑΓΕΣ.
Ελάτε λοιπόν στη ΓΣ, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στο παλιό σχολείο. Για να δυναμώσουμε τον ΣΑΓΕΣ.
Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της Συνέλευσης θα επακολουθήσει μια χαλαρή συνάντηση στο κυλικείο του ινστιτούτου Goethe. Με βαρελίσια μπύρα, πικάντικα λουκάνικα και καλή διάθεση.

Διαφήμιση στο λεύκωμα της ΓΣΘ

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης εκδίδει μια φορά το χρόνο το λεύκωμα (Jahresbuch) με τα σχολικά γεγονότα της χρονιάς. Το λεύκωμα εκδίδεται τον Σεπτέμβριο σε περίπου 1000 αντίτυπα, μοιράζεται σε όλους τους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που επισκέπτονται  το σχολείο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Στο λεύκωμα υπάρχει η δυνατότητα για διαφημιστική καταχώρηση. Η ημισέλιδη (21 cm X 14 καθαρά) κοστίζει 150.- Ευρώ (+24% ΦΠΑ) και η ολοσέλιδη (21 cm X 29) 300.- ευρώ.
Όποιος από τους αποφοίτους ενδιαφέρεται να διαφημισθεί μέσω του λευκώματος, παρακαλούμε να μας ενημερώσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Είτε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. είτε τηλεφωνικά στο 6976-278-213 (Νίκος Οικονόμου)
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 12:13
Περισσότερα...

Αρχίζουν οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά!

Οι εγγραφές για τα προπαρασκευαστικά τμήματα του σχολικού έτους 2017-2018 αρχίζουν την Τετάρτη 10.05.2017. Τα τμήματα αυτά θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και αφορούν τις μαθήτριες και τους μαθητές που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 θα φοιτούν στη ΣΤ’ Δημοτικού και ενδιαφέρονται να εισαχθούν στο γυμνάσιο της Σχολής τον Σεπτέμβριο του 2018.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, δείτε ΕΔΩ

Τρίτη, 09 Μάιος 2017 08:22
Published in Νέα
Περισσότερα...
Πρόσκληση Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, 19:00
Ενημερωτική συνάντηση γονέων για εγγραφή στο Γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 08:07
Περισσότερα...
Το πάρτυ που έγινε θεσμός για τη συνάντηση των αποφοίτων επιστρέφει στις 28 Δεκεμβρίου!

Φέτος θα συναντηθούμε στο καινούριο Αllegro στο Μέγαρο Μουσικής!

Όπως τα τελευταία 2 χρόνια, έτσι και φέτος θα έχουμε λαχειοφόρο αγορά για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα της λαχειοφόρου θα διατεθούν προς ενίσχυση κοινωνικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Σας περιμένουμε!
Βρείτε συνημμένη την πρόσκληση
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 15:42
Περισσότερα...

ΣΑΓΕΣ ΤΗΕΜΕΝ

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required