LoginRegister
sages.gr » ΝΕΑ » Ανακοινώσεις
A+ R A-

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις (61)

Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου Goethe, όπου για πολλά χρόνια στεγάστηκε η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ. Στη συνάντηση αναγνώστηκε η Έκθεση Πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ., ενώ έγινε μια αναλυτική συζήτηση για το πως μπορεί ο Σύλλογος να επεκτείνει με πρωτοβουλίες την εξωστρέφειά του.
Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γ.Σ. το επόμενο διάστημα ο ΣΑΓΕΣ θα προσπαθήσει να επανεκδώσει το περιοδικό «ΣΑΓΕΣ-Themen» σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ ακούστηκαν προτάσεις και ιδέες για την υλοποίηση του επαγγελματικού καταλόγου των μελών, καθώς και την ενίσχυση του site του ΣΑΓΕΣ (www.sages.gr), που προτείνεται να αναβαθμισθεί. Επίσης έγινε συζήτηση για την καλύτερη συνεργασία με τους αποφοίτους του γερμανικού τμήματος της ΓΣΘ, ενώ έπεσαν και μερικές πρώτες ιδέες για το 2019, χρονιά κατά την οποία ο ΣΑΓΕΣ συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή του.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την Έκθεση Πεπραγμένων, την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και τον Οικονομικό Απολογισμό της χρονιάς, ενώ απάλλαξε το απερχόμενο ΔΣ από περαιτέρω ευθύνες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, που θα έχει θητεία τριετή.
Στο νέο ΔΣ του ΣΑΓΕΣ, που είναι εννιαμελές, εκλέχτηκαν οι εξής απόφοιτοι κατά σειρά εκλογής: Νίκος Οικονόμου (απόφοιτος '81), Μαρία Καλλιδοπούλου ('62) και Μαρία Σαρηγιαννίδου ('05), Σπύρος Πέγκας ('86), Δημήτρης Φινοκαλιώτης ('98), Εύα Ναούμ ('04), Ντόρα Μαλαματάρη ('83), Αννα Γκλεγκλάκου ('82)  και Γιώργος Γεωργιάδης ('89), ενώ αναπληρωματικό μέλος αναδείχτηκε ο Χρήστος Μπαχτσετζής ('03). Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Δημήτρης Γάγαλης ('78), Δημήτρης Θεοδώρου ('86) και Κώστας Ναούμ ('07).
Τις επόμενες ημέρες τα μέλη του νέου ΔΣ θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθούν σε σώμα.
Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 11:03
Περισσότερα...
Αγαπητοί και αγαπητές απόφοιτοι,

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα διοργανώνουμε τη Γενική μας Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο παλιό μας σχολείο (Β. Ολγας 66), όπου σήμερα στεγάζεται το ινστιτούτο Goethe. Η συνέλευση που είναι εκλογοαπολογιστική θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου Goethe, όπου το απερχόμενο ΔΣ θα παρουσιάσει τον απολογισμό του, ενώ στη συνέχεια θα εκλεγεί το νέο ΔΣ, η θητεία του οποίου θα είναι τριετής.
Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στη ΓΣ και στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του ΣΑΓΕΣ που έχουν πληρώσει τουλάχιστον μια συνδρομή τα τελευταία χρόνια. Η πληρωμή της συνδρομής μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια της ΓΣ. Επίσης να σημειώσουμε ότι για τη συμμετοχή στη ΓΣ και στις εκλογές ισχύει και η επιστολική ψήφος, όπως είχε εγκριθεί στη ΓΣ πριν από τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι με μια εξουσιοδότηση μπορεί να ψηφίσει και ένας παλιός συμμαθητής ή μια παλιά σας συμμαθήτρια.
Ελάτε να ψηφίσετε και να κάνετε προτάσεις για το μέλλον του ΣΑΓΕΣ. Ο Σύλλογος σας χρειάζεται όλους. Για το σκοπό αυτό το ΔΣ, συνυπολογίζοντας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί παλιοί μας συμμαθητές, έχει μειώσει την ετήσια συνδρομή από 30 ευρώ σε 20, έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους αποφοίτους του σχολείου να συμμετάσχουν στον ΣΑΓΕΣ.
Ελάτε λοιπόν στη ΓΣ, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στο παλιό σχολείο. Για να δυναμώσουμε τον ΣΑΓΕΣ.
Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της Συνέλευσης θα επακολουθήσει μια χαλαρή συνάντηση στο κυλικείο του ινστιτούτου Goethe. Με βαρελίσια μπύρα, πικάντικα λουκάνικα και καλή διάθεση.

Διαφήμιση στο λεύκωμα της ΓΣΘ

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης εκδίδει μια φορά το χρόνο το λεύκωμα (Jahresbuch) με τα σχολικά γεγονότα της χρονιάς. Το λεύκωμα εκδίδεται τον Σεπτέμβριο σε περίπου 1000 αντίτυπα, μοιράζεται σε όλους τους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που επισκέπτονται  το σχολείο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Στο λεύκωμα υπάρχει η δυνατότητα για διαφημιστική καταχώρηση. Η ημισέλιδη (21 cm X 14 καθαρά) κοστίζει 150.- Ευρώ (+24% ΦΠΑ) και η ολοσέλιδη (21 cm X 29) 300.- ευρώ.
Όποιος από τους αποφοίτους ενδιαφέρεται να διαφημισθεί μέσω του λευκώματος, παρακαλούμε να μας ενημερώσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Είτε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. είτε τηλεφωνικά στο 6976-278-213 (Νίκος Οικονόμου)
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 12:13
Περισσότερα...
Πρόσκληση Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, 19:00
Ενημερωτική συνάντηση γονέων για εγγραφή στο Γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 08:07
Περισσότερα...
Το πάρτυ που έγινε θεσμός για τη συνάντηση των αποφοίτων επιστρέφει στις 28 Δεκεμβρίου!

Φέτος θα συναντηθούμε στο καινούριο Αllegro στο Μέγαρο Μουσικής!

Όπως τα τελευταία 2 χρόνια, έτσι και φέτος θα έχουμε λαχειοφόρο αγορά για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα της λαχειοφόρου θα διατεθούν προς ενίσχυση κοινωνικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Σας περιμένουμε!
Βρείτε συνημμένη την πρόσκληση
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 15:42
Περισσότερα...
Ενόψει των χριστουγεννιάτικων αγορών, δείτε στο συνημμένο αρχείο τα μαγαζιά των παλιών μας συμμαθητών!
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 15:13
Περισσότερα...
Αγαπητές/οι απόφοιτοι,

-Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του ΤΕΕ. Υποψήφιοι είναι και απόφοιτοι του Σχολείου.
Ο Γιώργος Γάγαλης (76) κατεβαίνει με το συνδυασμό «ΤΕΕ υπό κατασκευή - Μηχανικοί της Κατασκευής για το ΤΕΕ» και διεκδικεί εκλογή για την κεντρική «Αντιπροσωπεία ΤΕΕ», η Αννα Γκλεγκάκου (82) που κατεβαίνει με την ΔΚΜ για τη Διοικούσα του ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, ο Νίκος Μαλαματάρης (81) κατεβαίνει με τη Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών στη λίστα για την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και ο Θανάσης Σκορδάς (92) επίσης με τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ" για την Κεντρική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ από Κεντρική Μακεδονία καθώς και για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.
Αν γνωρίζετε και άλλη υποψηφιότητα αποφοίτου, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.

-Κρατείστε ανοικτή την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου για το φετινό χριστουγεννιάτικο πάρτυ του ΣΑΓΕΣ για να τα πούμε και να ευχηθούμε τα «χρόνια πολλά» και μια «καλή χρονιά». Όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα διοργανώσουμε μια λαχειοφόρο αγορά και για το σκοπό αυτό ζητάμε και πάλι τη συνεισφορά των αποφοίτων. Όποιος θέλει να προσφέρει μια χορηγία ή ένα δώρο για την κλήρωση μπορεί να επικοινωνήσει με το email του Συλλόγου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή να ενημερώσει την ταμία του ΣΑΓΕΣ Μαρία Καλλιδοπούλου στο κινητό 6942-464-676.

- Το ΔΣ θα στηρίξει και φέτος για τα Χριστούγεννα τα επαγγελματικά μαγαζιά των αποφοίτων. Όποιος θέλει να συμμετέχει στην ενημερωτική αυτή καμπάνια (που παρέχεται δωρεάν) μπορεί να μας ενημερώσει άμεσα στο email του ΣΑΓΕΣ ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) και να μας αποστείλει το λογότυπο του μαγαζιού, καθώς η σχετική μακέτα θα αποσταλεί στα μέλη του ΣΑΓΕΣ.

ΓΣΘ στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας που βρίσκεται σε εξέλιξη  για το ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης, στο οποίο όλοι οι μαθητές παρακολουθούν κοινό πρόγραμμα σπουδών και αποκτούν ένα κοινό απολυτήριο DIA (Deutsches Internationales Abitur), επιθυμεί να ενημερώσει τους συλλόγους γονέων των δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης. Οποιος έχει κάποια επαφή με Σύλλογο γονέων είτε μετέχει ο ίδιος σε κάποιο ΔΣ ας επικοινωνήσει με τη γυμνασιάρχη του σχολείου Γιολάντα Παπαθανασοπούλου στο τηλέφωνο 2310-475-900 ή στο ηλεκτρικό της ταχυδρομείο, που είναι το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
-Μην ξεχάστε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Ευαγγελικής Κοινότητας. Με πολύ Gluehwein και παραδοσιακά γλυκά της εποχής. Η γιορτή θα γίνει την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.
-Η εταιρία Smart Trade S.M.P.C. που ασχολείται με εισαγωγή ειδών συσκευασίας για τρόφιμα, ποτά και καλλυντικά και ειδικότερα γυάλινων βάζων, μπουκαλιών, πωμάτων, σακουλών (www.vaza.gr) αναζητεί για την πρόσληψη κοπέλας έως 25 ετών για να εργαστεί ως γραμματεία πωλήσεων.
Καθήκοντα: μετάφραση του vaza.gr στα Γερμανικά, επικοινωνία με Γερμανούς πελάτες μέσω email και τηλεφωνικώς.
Απαραίτητα: άριστα Γερμανικά, Αγγλικά, υπολογιστές.
Η θέση είναι μόνιμη, πλήρους απασχόλησης με συνεχές ωράριο, 6ήμερο.
Οι  ενδιαφερόμενοι να στείλουν βιογραφικό με φωτογραφία στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Γιάννης Βαλτής, απόφοιτος του 1981, παρουσιάζει την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ στο La Doze (Βηλαρά 1 και Συγγρού) το βιβλίο του «Extra Ball». Αντί για ομιλίες και εισηγήσεις θα μας δείξει ένα βίντεο που φτιάχτηκε για την περίσταση και θα τον ακούσουμε να διαβάζει μία από τις ιστορίες του βιβλίου. Μουσική από τους Polkar και κρασί από τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη.
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2016 12:26
Περισσότερα...
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ: χτίζουμε το παλιό σχολείο και ενημερώνουμε για το νέο σχολείο
Την ετήσια Γενική του Συνέλευση διοργανώνει την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στο παλιό σχολείο (Β. Όλγας 66)  ο ΣΑΓΕΣ. Με ενημέρωση για το νέο  σχολείο που έρχεται, αλλά και χτίζοντας το παλιό.
Στη συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Ινστιτούτου Goethe, θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε δύο παλιούς αποφοίτους που εργάζονται με επιτυχία στο σχολείο. Τον λυκειάρχη Νίκο Λιόλιο, απόφοιτο του '83 και τη γυμνασιάρχη Γιολάντα Παπαθανασοπούλου ('75) που θα μας ενημερώσουν για τις αλλαγές που  θα υλοποιήσει το σχολείο τα επόμενα χρόνια.
Επίσης στο τέλος της φετινής ΓΣ  θα βοηθήσουμε την εκθεσιακή προσπάθεια του Ινστιτούτου Goethe και του καλλιτέχνη Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου να συλλέξουν περίπου 4.500 δείγματα χώματος, που θα τοποθετηθούν στις γνωστές εσοχές του τοίχου που χωρίζει το παλιό σχολείο με το Λαογραφικό Μουσείο. Το πρότζεκτ εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια του Ινστιτούτου Goethe και οι συμμετέχοντες, με την τεχνική υγρής σύνθλιψης, θα πακτώσουν το χώμα στις εσοχές του τοίχου, που όσοι φοιτήσαμε στο παλιό σχολείο όλοι γνωρίζουμε. Για το σκοπό αυτό φέρτε μαζί σας σε μια σακούλα λίγο χώμα από τη γειτονιά σας, το σχολείο ή αυτό που θεωρείτε πατρίδα σας. Τα υπόλοιπα θα γίνουν στο προαύλιο του Iνστιτούτου Goethe μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης.
Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016 21:11
Περισσότερα...
Αγαπητέ απόφοιτε, αγαπητή απόφοιτη,
-Το σχολείο μας μαζί με το σύλλογο γονέων, την Ευαγγελική εκκλησία, και τον σύλλογο φίλων δημιούργησε μια ομάδα κοινωνικής βοήθειας. Σε αυτή την ομάδα συμμετέχει και ο ΣΑΓΕΣ καθώς η αλληλεγγύη είναι ένα βασικό αγαθό της ζωής σε αυτή τη περίοδο.
Τα μέλη της ομάδας προσπαθούν, ο καθένας με τη δική του δυνατότητα, να πραγματοποιήσουν τους στόχους που θέτει η ομάδα από κοινού.
Η πρώτη δράση έγινε με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή ακόμη και των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους.
Στην τελευταία συνάντηση της ομάδας αποφασίσθηκε μία δράση πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές και στόχο έχει τη βοήθεια προς τα ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας μέχρι 18 χρονών που φτάνουν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό.
Τα παιδιά έχουν ανάγκη από T-shirt, εσώρουχα, παντελόνια, σορτσάκια και αθλητικά παπούτσια. Όποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει κάποιο από αυτά τα είδη παρακαλούμε να τα παραδώσει στο σχολείο τις πρωινές ώρες και μέχρι την Πέμπτη 02/06
- Ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες οι εγγραφές για τα προπαρασκευαστικά τμήματα της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ). Τα τμήματα αφορούν μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2016 θα φοιτούν στην ΣΤ’ τάξη του δημοτικού σχολείου και οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Α’ τάξη του γυμνασίου της ΓΣΘ τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα προπαρασκευαστικά τμήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του φετινού Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν απογευματινά μαθήματα που θα γίνονται στο σχολείο δύο φορές την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για τα προπαρασκευαστικά τμήματα είναι 1.250 ευρώ (+180 ευρώ η εγγραφή) και ότι τα τελευταία χρόνια τα σχολικά δίδακτρα ήταν 3.742  ευρώ. Για όσους ενδιαφέρονται για μια πρώτη γενική ενημέρωση διοργανώνεται στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης ενημερωτική εκδήλωση, που θα γίνει τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του σχολείου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από τη γραμματεία της σχολής στο τηλέφωνο 2310-475-900.
- Αγγελίες εργασίας
-Η εξαγωγική εταιρεία ΣΤΑΜΙΩΝ, των αποφοίτων Βιργινία Ιωαννίδου (‘79) και Μαρία Ιωαννίδου (’81) αναζητά άτομα (κατά προτίμηση άνδρες) για τις εξής θέσεις:
- "Για τη θέση βοηθού Πωλήσεων Χονδρικής Εξωτερικού του τμήματος Πωλήσεων έμπειρο άτομο μέχρι 35 ετών.
Απαιτούνται: άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικών ή Ιταλικών, Πτυχίο Οικονομικής κατεύθυνσης, Η/Υ, ERP."
- "Για το τμήμα Εξαγωγών, έμπειρο άτομο μέχρι 30 ετών, για τη θέση Back Office Πωλήσεων Χονδρικής Εξωτερικού-τμήμα εξαγωγών.
Απαιτούνται: Πτυχίο οικονομικής κατεύθυνσης, Άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικών ή Ιταλικών, Η/Υ, ERP."
- "Για το τμήμα Διασφάλισης Προδιαγραφών, διαχείρισης συμβολαίων και προδιαγραφών εμπορευμάτων βάση Ευρωπαϊκών Οδηγιών, έμπειρο άτομο σε υποστηρικτική θέση μέχρι 35 ετών.
Απαιτούνται: Άριστη γνώση Αγγλικών, Πτυχίο, Η/Υ."
Παρακαλούμε στείλτε τα βιογραφικά σας στην κα Ελένη Παναγούλια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
- Το κέντρο γερμανικής γλώσσας, το γλωσσικό εργαστήρι, ζητάει καθηγήτρια γερμανικών για τη σχολική χρονιά 2016-2017. Αποστολή βιογραφικών Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Σάββατο, 28 Μάιος 2016 17:47
Περισσότερα...
Αγαπητέ απόφοιτε, αγαπητή απόφοιτη,
-Ο Σύλλογος Αποφοίτων δείχνει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και κυρίως στα μικρά παιδιά που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που έλαβε η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης για συγκέντρωση ειδών για τα μικρά προσφυγόπουλα. Ετσι από τη Δευτέρα, 11 Απριλίου μέχρι τις 20 Απριλίου όποιος θέλει να συνεισφέρει μπορεί να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία. Γιατί η αλληλεγγύη σήμερα είναι κατά παραπάνω από απαραίτητη.
Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα στην Aula της ΓΣΘ. Θα σας παρακαλούσαμε όλα τα είδη που επιθυμείτε να προσφέρετε να τα πακετάρετε σε σακούλες ή τσάντες για να είναι ευκολότερη η μεταφορά τους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρακάνω λίστα:
Μπλοκ ζωγραφικής,  μαρκαδόροι, κερομπογιές,
πλαστελίνη, μεγάλα μπλοκ με χαρτί για ζωγραφιές τοίχου, βιβλία με ζωγραφιές για τα μικρά παιδιά (χωρίς κείμενο), βιβλία για μικρά παιδιά (αγγλικά/γερμανικά/γαλλικά) και  στεφάνια χούλα χουπ.   Επίσης μπάλες όλων των ειδών, πλαστικά κουτιά αποθήκευσης, πάνες όλων των μεγεθών, μωρομάντηλα, μπιμπερό, γάλα σε σκόνη και
μπάρες δημητριακών ή μπισκότα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Αγγέλα Τσόπελα, στο 2310-475-900.
-Ο αγαπητός μας φιλόλογος Αστέριος Κρεμέτης παρουσιάζει αυτές τις ημέρες το καινούργιο του βιβλίο που έχει τον τίτλο «Οδός Ολύμπου», ενός βιβλίου που όπως λέει και ο ίδιος είναι βιωματικό και βιογραφικό.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Κατερίνη, την Πέμπτη 14 Απριλίου στο βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ», στις 8.30 το βράδυ.  Στο πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου θα βρίσκονται οι Νίκος Βαρμάζης (φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ), Ζήνων Αθανασιάδης  (πολιτικός μηχανικός) και Νίκος Νέστωρ (φιλόλογος και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Νέστωρ»).
-Ποδόσφαιρο για καλό σκοπό διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να βοηθήσει τον Σύλλογο «Αρμονία» για παιδιά με πνευματικές αναπηρίες.
Σκοπός της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερις παιδικές ομάδες, είναι να ενισχυθεί  μέσω δωρεών ο Σύλλογος και να έρθουν κοντά πολλά παιδιά, ενώ θα υποστηριχθεί από γνωστές προσωπικότητες της πολιτικής, του αθλητισμού και των μίντια.
Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Απριλίου στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016 20:24
Περισσότερα...
Με μια επίσκεψή στον χώρο όπου κάνει εβδομαδιαίες πρόβες η ομάδα «Εν δυνάμει» ολοκληρώσαμε αυτές τις ημέρες τη συνεργασία μας με την δραστήρια αυτή ομάδα, που ενισχύει τα παιδιά και τους γονείς με προβλήματα. Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΑΓΕΣ επισκέφτηκε τα γραφεία της ομάδας, συνομίλησε με την πρόεδρο Μαρία Ιωαννίδου, που είναι και απόφοιτος του 1981, αλλά και τα παιδιά που ετοιμάζονται για την επόμενη παράσταση και τους παρέδωσε ένα συμβολικό ποσό που είχαμε συγκεντρώσει κατά τη φετινή λαχειοφόρο αγορά στο χριστουγεννιάτικο πάρτι μας.  Στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στις δύσκολες εποχές που περνάμε.
Οι «Εν δυνάμει» είναι μια ανεξάρτητη ομάδα ξεχωριστών νέων, συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων. Συστάθηκε το 2008 με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο.
-Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της τρίτης τάξης του γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στην παραγωγή της ταινίας «το φως που πυκνώνει» της σκηνοθέτιδας Λυδίας Κώνστα που θα συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και η οποία θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη από τις 11 μέχρι τις 16 Μαρτίου. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε με την ενεργή συμμετοχή του σχολείου, καθώς 20 μαθητές και μαθήτριες των τάξεων της Α’ Λυκείου του ελληνικού και τους γερμανικού τμήματος φιλοτέχνησαν τους τίτλους στην αρχή της ταινίας. Μαθαίνοντας διπλά: και για την πρόσφατη ελληνική ιστορία, καθώς η ταινία πραγματεύεται το θέμα της γερμανικής κατοχής σε χωριά της Ελλάδας, αλλά και για τα μυστικά του κινηματογράφου. Όλα αυτά ύστερα από μια πρωτοβουλία του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης, που στήριξε την παραγωγή της ταινίας.
-Μια ωραία εκδήλωση διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου εργάζονται οι Αγγελική Κοιλιάρη, πρόεδρος του τμήματος και απόφοιτη του '73, Ανθή Βηδενμάιερ και Κατερίνα Ζάχου, επίκουρες καθηγήτριες του τμήματος και απόφοιτοι του '81. Πρόκειται για την αναγόρευση του γνωστού συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» στο κτήριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής.
-Την Τρίτη, 8 Μαρτίου στις 8 το βράδυ και με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, το υπουργείο πολιτισμού διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ1) εκδήλωση κλασσικού τραγουδιού με δύο γυναίκες: τη Μυρσίνη Μαργαρίτη και τη Ζωή Ζενιώδη. Στην εκδήλωση, που θα γίνει στο φουαγιέ του Μεγάρου και τελεί υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής θα τραγουδήσουν με το δικό τους τρόπο γερμανικά τραγούδια και ποιήματα.
-Για όσους βρεθούν στην Αθήνα ή ζουν εκεί η ταλαντούχα απόφοιτος Ιωάννα Αγγελοπούλου, που τελείωσε το σχολείο το 2002 και είναι νέα χορογράφος, θα παρουσιάσει στις 23 και 24 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ νέων χορογράφων το «Παλάμη με Παλάμη». Μια παράσταση χορού που επανεξετάζει τη σοφία των μύθων και τις ερωτικές συνδηλώσεις του.
-Για το τέλος διαβάστε την αγγελία για θέση εργασίας καθηγητή Αγγλικών και Γερμανικών στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.  Για αιτήσεις μπορείτε να στείλετε στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι και τις 18 Μαρτίου.
Ortskraft für Deutsch und Englisch (Schuljahr 2016/2017)
Die DST sucht zum Schuljahr 2016/2017 eine Ortslehrkraft für Deutsch und Englisch.
Voraussetzungen:
- Lehrbefähigung für die Sekundarstufen I und II (erste und zweite Staatsprüfung).
Bitte richten Sie Ihre Bewerbung an die Schulleiterin Frau Becker und schicken Sie Ihre aussagekräftigen Bewerbungsunterlagen (Zeugnisse, Beurteilungen, Lichtbild, Lebenslauf) bis zum 18.03.2016 an Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κυριακή, 06 Μάρτιος 2016 12:21
Περισσότερα...

ΣΑΓΕΣ ΤΗΕΜΕΝ

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required