LoginRegister
sages.gr » ΝΕΑ
A+ R A-

ΝΕΑ
Αγαπητέ απόφοιτε, αγαπητή απόφοιτη,
-Το σχολείο μας μαζί με το σύλλογο γονέων, την Ευαγγελική εκκλησία, και τον σύλλογο φίλων δημιούργησε μια ομάδα κοινωνικής βοήθειας. Σε αυτή την ομάδα συμμετέχει και ο ΣΑΓΕΣ καθώς η αλληλεγγύη είναι ένα βασικό αγαθό της ζωής σε αυτή τη περίοδο.
Τα μέλη της ομάδας προσπαθούν, ο καθένας με τη δική του δυνατότητα, να πραγματοποιήσουν τους στόχους που θέτει η ομάδα από κοινού.
Η πρώτη δράση έγινε με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή ακόμη και των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους.
Στην τελευταία συνάντηση της ομάδας αποφασίσθηκε μία δράση πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές και στόχο έχει τη βοήθεια προς τα ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας μέχρι 18 χρονών που φτάνουν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό.
Τα παιδιά έχουν ανάγκη από T-shirt, εσώρουχα, παντελόνια, σορτσάκια και αθλητικά παπούτσια. Όποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει κάποιο από αυτά τα είδη παρακαλούμε να τα παραδώσει στο σχολείο τις πρωινές ώρες και μέχρι την Πέμπτη 02/06
- Ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες οι εγγραφές για τα προπαρασκευαστικά τμήματα της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ). Τα τμήματα αφορούν μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2016 θα φοιτούν στην ΣΤ’ τάξη του δημοτικού σχολείου και οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Α’ τάξη του γυμνασίου της ΓΣΘ τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα προπαρασκευαστικά τμήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του φετινού Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν απογευματινά μαθήματα που θα γίνονται στο σχολείο δύο φορές την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για τα προπαρασκευαστικά τμήματα είναι 1.250 ευρώ (+180 ευρώ η εγγραφή) και ότι τα τελευταία χρόνια τα σχολικά δίδακτρα ήταν 3.742  ευρώ. Για όσους ενδιαφέρονται για μια πρώτη γενική ενημέρωση διοργανώνεται στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης ενημερωτική εκδήλωση, που θα γίνει τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του σχολείου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από τη γραμματεία της σχολής στο τηλέφωνο 2310-475-900.
- Αγγελίες εργασίας
-Η εξαγωγική εταιρεία ΣΤΑΜΙΩΝ, των αποφοίτων Βιργινία Ιωαννίδου (‘79) και Μαρία Ιωαννίδου (’81) αναζητά άτομα (κατά προτίμηση άνδρες) για τις εξής θέσεις:
- "Για τη θέση βοηθού Πωλήσεων Χονδρικής Εξωτερικού του τμήματος Πωλήσεων έμπειρο άτομο μέχρι 35 ετών.
Απαιτούνται: άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικών ή Ιταλικών, Πτυχίο Οικονομικής κατεύθυνσης, Η/Υ, ERP."
- "Για το τμήμα Εξαγωγών, έμπειρο άτομο μέχρι 30 ετών, για τη θέση Back Office Πωλήσεων Χονδρικής Εξωτερικού-τμήμα εξαγωγών.
Απαιτούνται: Πτυχίο οικονομικής κατεύθυνσης, Άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικών ή Ιταλικών, Η/Υ, ERP."
- "Για το τμήμα Διασφάλισης Προδιαγραφών, διαχείρισης συμβολαίων και προδιαγραφών εμπορευμάτων βάση Ευρωπαϊκών Οδηγιών, έμπειρο άτομο σε υποστηρικτική θέση μέχρι 35 ετών.
Απαιτούνται: Άριστη γνώση Αγγλικών, Πτυχίο, Η/Υ."
Παρακαλούμε στείλτε τα βιογραφικά σας στην κα Ελένη Παναγούλια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
- Το κέντρο γερμανικής γλώσσας, το γλωσσικό εργαστήρι, ζητάει καθηγήτρια γερμανικών για τη σχολική χρονιά 2016-2017. Αποστολή βιογραφικών Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Σάββατο, 28 Μάιος 2016 17:47
Περισσότερα...
Αγαπητέ απόφοιτε, αγαπητή απόφοιτη,
-Ο Σύλλογος Αποφοίτων δείχνει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και κυρίως στα μικρά παιδιά που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που έλαβε η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης για συγκέντρωση ειδών για τα μικρά προσφυγόπουλα. Ετσι από τη Δευτέρα, 11 Απριλίου μέχρι τις 20 Απριλίου όποιος θέλει να συνεισφέρει μπορεί να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία. Γιατί η αλληλεγγύη σήμερα είναι κατά παραπάνω από απαραίτητη.
Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα στην Aula της ΓΣΘ. Θα σας παρακαλούσαμε όλα τα είδη που επιθυμείτε να προσφέρετε να τα πακετάρετε σε σακούλες ή τσάντες για να είναι ευκολότερη η μεταφορά τους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρακάνω λίστα:
Μπλοκ ζωγραφικής,  μαρκαδόροι, κερομπογιές,
πλαστελίνη, μεγάλα μπλοκ με χαρτί για ζωγραφιές τοίχου, βιβλία με ζωγραφιές για τα μικρά παιδιά (χωρίς κείμενο), βιβλία για μικρά παιδιά (αγγλικά/γερμανικά/γαλλικά) και  στεφάνια χούλα χουπ.   Επίσης μπάλες όλων των ειδών, πλαστικά κουτιά αποθήκευσης, πάνες όλων των μεγεθών, μωρομάντηλα, μπιμπερό, γάλα σε σκόνη και
μπάρες δημητριακών ή μπισκότα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Αγγέλα Τσόπελα, στο 2310-475-900.
-Ο αγαπητός μας φιλόλογος Αστέριος Κρεμέτης παρουσιάζει αυτές τις ημέρες το καινούργιο του βιβλίο που έχει τον τίτλο «Οδός Ολύμπου», ενός βιβλίου που όπως λέει και ο ίδιος είναι βιωματικό και βιογραφικό.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Κατερίνη, την Πέμπτη 14 Απριλίου στο βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ», στις 8.30 το βράδυ.  Στο πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου θα βρίσκονται οι Νίκος Βαρμάζης (φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ), Ζήνων Αθανασιάδης  (πολιτικός μηχανικός) και Νίκος Νέστωρ (φιλόλογος και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Νέστωρ»).
-Ποδόσφαιρο για καλό σκοπό διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να βοηθήσει τον Σύλλογο «Αρμονία» για παιδιά με πνευματικές αναπηρίες.
Σκοπός της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερις παιδικές ομάδες, είναι να ενισχυθεί  μέσω δωρεών ο Σύλλογος και να έρθουν κοντά πολλά παιδιά, ενώ θα υποστηριχθεί από γνωστές προσωπικότητες της πολιτικής, του αθλητισμού και των μίντια.
Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Απριλίου στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016 20:24
Περισσότερα...
Με μια επίσκεψή στον χώρο όπου κάνει εβδομαδιαίες πρόβες η ομάδα «Εν δυνάμει» ολοκληρώσαμε αυτές τις ημέρες τη συνεργασία μας με την δραστήρια αυτή ομάδα, που ενισχύει τα παιδιά και τους γονείς με προβλήματα. Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΑΓΕΣ επισκέφτηκε τα γραφεία της ομάδας, συνομίλησε με την πρόεδρο Μαρία Ιωαννίδου, που είναι και απόφοιτος του 1981, αλλά και τα παιδιά που ετοιμάζονται για την επόμενη παράσταση και τους παρέδωσε ένα συμβολικό ποσό που είχαμε συγκεντρώσει κατά τη φετινή λαχειοφόρο αγορά στο χριστουγεννιάτικο πάρτι μας.  Στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στις δύσκολες εποχές που περνάμε.
Οι «Εν δυνάμει» είναι μια ανεξάρτητη ομάδα ξεχωριστών νέων, συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων. Συστάθηκε το 2008 με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο.
-Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της τρίτης τάξης του γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στην παραγωγή της ταινίας «το φως που πυκνώνει» της σκηνοθέτιδας Λυδίας Κώνστα που θα συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και η οποία θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη από τις 11 μέχρι τις 16 Μαρτίου. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε με την ενεργή συμμετοχή του σχολείου, καθώς 20 μαθητές και μαθήτριες των τάξεων της Α’ Λυκείου του ελληνικού και τους γερμανικού τμήματος φιλοτέχνησαν τους τίτλους στην αρχή της ταινίας. Μαθαίνοντας διπλά: και για την πρόσφατη ελληνική ιστορία, καθώς η ταινία πραγματεύεται το θέμα της γερμανικής κατοχής σε χωριά της Ελλάδας, αλλά και για τα μυστικά του κινηματογράφου. Όλα αυτά ύστερα από μια πρωτοβουλία του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης, που στήριξε την παραγωγή της ταινίας.
-Μια ωραία εκδήλωση διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου εργάζονται οι Αγγελική Κοιλιάρη, πρόεδρος του τμήματος και απόφοιτη του '73, Ανθή Βηδενμάιερ και Κατερίνα Ζάχου, επίκουρες καθηγήτριες του τμήματος και απόφοιτοι του '81. Πρόκειται για την αναγόρευση του γνωστού συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» στο κτήριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής.
-Την Τρίτη, 8 Μαρτίου στις 8 το βράδυ και με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, το υπουργείο πολιτισμού διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ1) εκδήλωση κλασσικού τραγουδιού με δύο γυναίκες: τη Μυρσίνη Μαργαρίτη και τη Ζωή Ζενιώδη. Στην εκδήλωση, που θα γίνει στο φουαγιέ του Μεγάρου και τελεί υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής θα τραγουδήσουν με το δικό τους τρόπο γερμανικά τραγούδια και ποιήματα.
-Για όσους βρεθούν στην Αθήνα ή ζουν εκεί η ταλαντούχα απόφοιτος Ιωάννα Αγγελοπούλου, που τελείωσε το σχολείο το 2002 και είναι νέα χορογράφος, θα παρουσιάσει στις 23 και 24 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ νέων χορογράφων το «Παλάμη με Παλάμη». Μια παράσταση χορού που επανεξετάζει τη σοφία των μύθων και τις ερωτικές συνδηλώσεις του.
-Για το τέλος διαβάστε την αγγελία για θέση εργασίας καθηγητή Αγγλικών και Γερμανικών στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.  Για αιτήσεις μπορείτε να στείλετε στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι και τις 18 Μαρτίου.
Ortskraft für Deutsch und Englisch (Schuljahr 2016/2017)
Die DST sucht zum Schuljahr 2016/2017 eine Ortslehrkraft für Deutsch und Englisch.
Voraussetzungen:
- Lehrbefähigung für die Sekundarstufen I und II (erste und zweite Staatsprüfung).
Bitte richten Sie Ihre Bewerbung an die Schulleiterin Frau Becker und schicken Sie Ihre aussagekräftigen Bewerbungsunterlagen (Zeugnisse, Beurteilungen, Lichtbild, Lebenslauf) bis zum 18.03.2016 an Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κυριακή, 06 Μάρτιος 2016 12:21
Περισσότερα...

ΣΑΓΕΣ ΤΗΕΜΕΝ

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required