LoginRegister
sages.gr » ΝΕΑ
A+ R A-

ΝΕΑ
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ: χτίζουμε το παλιό σχολείο και ενημερώνουμε για το νέο σχολείο
Την ετήσια Γενική του Συνέλευση διοργανώνει την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στο παλιό σχολείο (Β. Όλγας 66)  ο ΣΑΓΕΣ. Με ενημέρωση για το νέο  σχολείο που έρχεται, αλλά και χτίζοντας το παλιό.
Στη συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Ινστιτούτου Goethe, θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε δύο παλιούς αποφοίτους που εργάζονται με επιτυχία στο σχολείο. Τον λυκειάρχη Νίκο Λιόλιο, απόφοιτο του '83 και τη γυμνασιάρχη Γιολάντα Παπαθανασοπούλου ('75) που θα μας ενημερώσουν για τις αλλαγές που  θα υλοποιήσει το σχολείο τα επόμενα χρόνια.
Επίσης στο τέλος της φετινής ΓΣ  θα βοηθήσουμε την εκθεσιακή προσπάθεια του Ινστιτούτου Goethe και του καλλιτέχνη Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου να συλλέξουν περίπου 4.500 δείγματα χώματος, που θα τοποθετηθούν στις γνωστές εσοχές του τοίχου που χωρίζει το παλιό σχολείο με το Λαογραφικό Μουσείο. Το πρότζεκτ εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια του Ινστιτούτου Goethe και οι συμμετέχοντες, με την τεχνική υγρής σύνθλιψης, θα πακτώσουν το χώμα στις εσοχές του τοίχου, που όσοι φοιτήσαμε στο παλιό σχολείο όλοι γνωρίζουμε. Για το σκοπό αυτό φέρτε μαζί σας σε μια σακούλα λίγο χώμα από τη γειτονιά σας, το σχολείο ή αυτό που θεωρείτε πατρίδα σας. Τα υπόλοιπα θα γίνουν στο προαύλιο του Iνστιτούτου Goethe μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης.
Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016 21:11
Περισσότερα...
Αγαπητέ απόφοιτε, αγαπητή απόφοιτη,
-Το σχολείο μας μαζί με το σύλλογο γονέων, την Ευαγγελική εκκλησία, και τον σύλλογο φίλων δημιούργησε μια ομάδα κοινωνικής βοήθειας. Σε αυτή την ομάδα συμμετέχει και ο ΣΑΓΕΣ καθώς η αλληλεγγύη είναι ένα βασικό αγαθό της ζωής σε αυτή τη περίοδο.
Τα μέλη της ομάδας προσπαθούν, ο καθένας με τη δική του δυνατότητα, να πραγματοποιήσουν τους στόχους που θέτει η ομάδα από κοινού.
Η πρώτη δράση έγινε με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή ακόμη και των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους.
Στην τελευταία συνάντηση της ομάδας αποφασίσθηκε μία δράση πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές και στόχο έχει τη βοήθεια προς τα ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας μέχρι 18 χρονών που φτάνουν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό.
Τα παιδιά έχουν ανάγκη από T-shirt, εσώρουχα, παντελόνια, σορτσάκια και αθλητικά παπούτσια. Όποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει κάποιο από αυτά τα είδη παρακαλούμε να τα παραδώσει στο σχολείο τις πρωινές ώρες και μέχρι την Πέμπτη 02/06
- Ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες οι εγγραφές για τα προπαρασκευαστικά τμήματα της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ). Τα τμήματα αφορούν μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2016 θα φοιτούν στην ΣΤ’ τάξη του δημοτικού σχολείου και οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Α’ τάξη του γυμνασίου της ΓΣΘ τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα προπαρασκευαστικά τμήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του φετινού Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν απογευματινά μαθήματα που θα γίνονται στο σχολείο δύο φορές την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για τα προπαρασκευαστικά τμήματα είναι 1.250 ευρώ (+180 ευρώ η εγγραφή) και ότι τα τελευταία χρόνια τα σχολικά δίδακτρα ήταν 3.742  ευρώ. Για όσους ενδιαφέρονται για μια πρώτη γενική ενημέρωση διοργανώνεται στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης ενημερωτική εκδήλωση, που θα γίνει τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του σχολείου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από τη γραμματεία της σχολής στο τηλέφωνο 2310-475-900.
- Αγγελίες εργασίας
-Η εξαγωγική εταιρεία ΣΤΑΜΙΩΝ, των αποφοίτων Βιργινία Ιωαννίδου (‘79) και Μαρία Ιωαννίδου (’81) αναζητά άτομα (κατά προτίμηση άνδρες) για τις εξής θέσεις:
- "Για τη θέση βοηθού Πωλήσεων Χονδρικής Εξωτερικού του τμήματος Πωλήσεων έμπειρο άτομο μέχρι 35 ετών.
Απαιτούνται: άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικών ή Ιταλικών, Πτυχίο Οικονομικής κατεύθυνσης, Η/Υ, ERP."
- "Για το τμήμα Εξαγωγών, έμπειρο άτομο μέχρι 30 ετών, για τη θέση Back Office Πωλήσεων Χονδρικής Εξωτερικού-τμήμα εξαγωγών.
Απαιτούνται: Πτυχίο οικονομικής κατεύθυνσης, Άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικών ή Ιταλικών, Η/Υ, ERP."
- "Για το τμήμα Διασφάλισης Προδιαγραφών, διαχείρισης συμβολαίων και προδιαγραφών εμπορευμάτων βάση Ευρωπαϊκών Οδηγιών, έμπειρο άτομο σε υποστηρικτική θέση μέχρι 35 ετών.
Απαιτούνται: Άριστη γνώση Αγγλικών, Πτυχίο, Η/Υ."
Παρακαλούμε στείλτε τα βιογραφικά σας στην κα Ελένη Παναγούλια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
- Το κέντρο γερμανικής γλώσσας, το γλωσσικό εργαστήρι, ζητάει καθηγήτρια γερμανικών για τη σχολική χρονιά 2016-2017. Αποστολή βιογραφικών Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Σάββατο, 28 Μάιος 2016 17:47
Περισσότερα...
Αγαπητέ απόφοιτε, αγαπητή απόφοιτη,
-Ο Σύλλογος Αποφοίτων δείχνει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και κυρίως στα μικρά παιδιά που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που έλαβε η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης για συγκέντρωση ειδών για τα μικρά προσφυγόπουλα. Ετσι από τη Δευτέρα, 11 Απριλίου μέχρι τις 20 Απριλίου όποιος θέλει να συνεισφέρει μπορεί να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία. Γιατί η αλληλεγγύη σήμερα είναι κατά παραπάνω από απαραίτητη.
Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα στην Aula της ΓΣΘ. Θα σας παρακαλούσαμε όλα τα είδη που επιθυμείτε να προσφέρετε να τα πακετάρετε σε σακούλες ή τσάντες για να είναι ευκολότερη η μεταφορά τους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρακάνω λίστα:
Μπλοκ ζωγραφικής,  μαρκαδόροι, κερομπογιές,
πλαστελίνη, μεγάλα μπλοκ με χαρτί για ζωγραφιές τοίχου, βιβλία με ζωγραφιές για τα μικρά παιδιά (χωρίς κείμενο), βιβλία για μικρά παιδιά (αγγλικά/γερμανικά/γαλλικά) και  στεφάνια χούλα χουπ.   Επίσης μπάλες όλων των ειδών, πλαστικά κουτιά αποθήκευσης, πάνες όλων των μεγεθών, μωρομάντηλα, μπιμπερό, γάλα σε σκόνη και
μπάρες δημητριακών ή μπισκότα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Αγγέλα Τσόπελα, στο 2310-475-900.
-Ο αγαπητός μας φιλόλογος Αστέριος Κρεμέτης παρουσιάζει αυτές τις ημέρες το καινούργιο του βιβλίο που έχει τον τίτλο «Οδός Ολύμπου», ενός βιβλίου που όπως λέει και ο ίδιος είναι βιωματικό και βιογραφικό.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Κατερίνη, την Πέμπτη 14 Απριλίου στο βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ», στις 8.30 το βράδυ.  Στο πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου θα βρίσκονται οι Νίκος Βαρμάζης (φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ), Ζήνων Αθανασιάδης  (πολιτικός μηχανικός) και Νίκος Νέστωρ (φιλόλογος και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Νέστωρ»).
-Ποδόσφαιρο για καλό σκοπό διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να βοηθήσει τον Σύλλογο «Αρμονία» για παιδιά με πνευματικές αναπηρίες.
Σκοπός της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερις παιδικές ομάδες, είναι να ενισχυθεί  μέσω δωρεών ο Σύλλογος και να έρθουν κοντά πολλά παιδιά, ενώ θα υποστηριχθεί από γνωστές προσωπικότητες της πολιτικής, του αθλητισμού και των μίντια.
Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Απριλίου στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016 20:24
Περισσότερα...

ΣΑΓΕΣ ΤΗΕΜΕΝ

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required